Esports de muntanya

La selecció catalana, a punt per a la Grande Course i el mundial 2019

Esquí de muntanya. Aquest circuit té sis curses repartides en dos anys, i el 2019 es disputaran la Pierra Menta, l’Adamello i la Mezzalama

La selecció catalana d’esquí de muntanya participarà una temporada més en les tres proves del circuit Grande Course previstes per al 2019. Aquesta competició es resol en dos anys i té un programa de sis proves de perfil clàssic que es disputen en equips de dos o de tres esquiadors, depenent de cada prova. Algunes de les curses d’aquest circuit, que es disputa de manera paral·lela a la copa del món organitzada per la federació internacional (ISMF), es compten entre les més prestigioses del calendari internacional. Les tres proves de la Grande Course d’aquest 2019 seran la Pierra Menta (13 de febrer), l’Adamello (7 d’abril) i la Mezzalama (27 d’abril). El desenllaç final del circuit es traslladarà al 2020 amb la disputa de l’Altitoy (3 de març), el Tour de Rutor (27 de març) i la Patrouille des Glaciers (1 de maig).

Entre els integrants de la selecció catalana que ja han confirmat la seva participació a la Grande Course hi ha el banyolí Oriol Cardona i el cassanenc Marc Pinsach, que l’any passat van ser quarts en la Pierra Menta, cursa de quatre etapes que es disputa cada any i que és considerada el Tour de França de l’esquí de muntanya. També van acabar cinquens en l’Altitoy. En noies, Mireia Miró i Marta Garcia van ser terceres tant en la Pierra Menta com en l’Altitoy. La presentació de la selecció catalana, entrenada per Joan Cardona, tindrà lloc el 12 de gener, coincidint amb la disputa de la 13a CronoNiu, prova que tancarà la 14a Copa Catalana de Curses Verticals. També és d’esperar la participació de Kilian Jornet en la Grande Course, però l’esquiador de la Cerdanya, que corre aquest circuit per la seva marca, encara no ha fet públic el seu calendari hivernal. Va ser justament durant una de les proves d’aquest circuit, la Pierra Menta, en què Jornet es va fracturar el peroné l’hivern passat.

Mundial de l’especialitat

La principal novetat d’aquest nou bienni de la Grande Course és la designació d’una de les tres proves com a campionat del món. La ISMF ja organitza un mundial en el qual es reparteixen medalles per equips –en aquest cas els catalans representen la selecció espanyola–, però la Grande Course ha decidit organitzar el seu mundial propi. La prova que el 2019 també serà campionat del món és la Mezzalama. Aquesta clàssica italiana, que té lloc als voltants de Breuil-Cervinia, es disputa cada dos anys en equips de tres i és de les poques curses d’aquest nivell en què se superen els 4.000 m d’altitud.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)