Esquí

Kobayashi completa el pòquer de trampolins

Salts d’esquí. El japonès s’imposa a Bischofshofen i guanya les quatre proves del torneig, i és el tercer saltador que ho fa en 67 anys d’història

El torneig dels Quatre Trampolins ja té un altre nom per inscriure en la seva història, el de Ryoyu Kobayashi. El japonès va guanyar les quatre proves d’aquesta edició i es converteix en el tercer saltador que ho aconsegueix en els 67 anys que fa que es disputa aquesta tradicional i emblemàtica competició. El primer que ho va aconseguir va ser l’alemany Sven Hannawald, l’any 2002, i el segon, el polonès Kamil Stoch, que ho va fer en l’edició de l’any passat. En els primers 65 anys del torneig només un saltador havia aconseguit la fita del ple de victòries i ara ho han fet dos saltadors en les dues últimes edicions consecutives.

La darrera prova del Quatre Trampolins d’enguany es va disputar ahir a Bischofshofen (Àustria) i Ryoyu Kobayashi, de 22 anys, va aconseguir la victòria, amb 282,1 punts i dos salts de 135 i 137,5 m. Després del primer salt el japonès va ocupar la quarta posició, amb 136,1 punts, però en el segon va ser el millor clarament i va sumar 146 punts. La segona posició va ser per a l’austríac Stefan Kraft, amb 267,5 punts i dos salts de 134 i 130,4 m, i el tercer lloc el va ocupar l’alemany Stephan Leyhe, amb 266 punts (126 i 137 m). El també alemany Markus Eisenbichler va ser el millor després del primer salt, quan va fer 137 m i va sumar 140,1 punts, però en el segon va baixar el seu rendiment (131,5 m i 125,4 punts) i només va poder ser quart, amb 265,5 punts.

Ryoyu Kobayashi va iniciar el torneig dels Quatre Trampolins d’aquesta edició guanyant el 30 de desembre del 2018 a Oberstdorf (Alemanya) amb 282,3 punts, i el dia 1 de gener es va imposar a Garmisch-Partenkirchen, també a Alemanya, amb una puntuació de 266,6. El 4 de gener el japonès va aconseguir la victòria a Innsbruck (Àustria) amb 267 punts i ahir va es va emportar la victòria a Bischofshofen, també a Àustria, amb 282,1 punts. Aquestes quatre victòries l’han portat a guanyar el torneig dels Quatre Trampolins amb 1.098 punts, al davant de l’alemany Markus Eisenbichler, que n’ha sumat 1.036, i la tercera posició ha estat per a un altre alemany, Stephan Leyhe, amb 1.014.

Kobayashi ha consolidat el seu lideratge en la copa del món i ocupa el primer lloc, amb 956 punts, al davant de dos saltadors polonesos, Piotr Zyla, que en suma 529, i Kamkil Stoch, que en té 504. De les onze proves disputades aquesta temporada, Ryoyu Kobayashi ha aconseguit vuit victòries, les cinc darreres de manera consecutiva. Fins aquesta temporada el japonès no havia guanyat cap prova de la copa del món.

VUIT VICTÒRIES

Fins aquest curs no havia guanyat cap prova de la copa del món i ara ja en suma vuit

MÉS AVANTATGE

Consolida el seu lideratge en la general i gairebé dobla en punts el segon classificat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)