Esquí

La Selecció Catalana d’Esquí de Muntanya es presenta aquest dissabte amb la Grande Course com a objectiu

La Selecció Catalana d’Esquí de Muntanya es presentarà aquest dissabte a la Molina. El combinat nacional que tornarà a estar dirigit per Joan Cardona i Xevi Sadurní es marca com a principal repte aquesta temporada la Grande Course, el circuit per equips més important del món.

Aquesta campanya la selecció competirà a la Pierra Menta, Adamello i Mezzalama, que seran les tres proves que oferiran els primers punts de l’edició 2019-2020. La resolució de la general és biennal i l’any següent serà quan entraran en escena l’Altitoy, el Tour de Rutor i la Patrouille, per configurar un calendari global de sis esdeveniments.

La Grande Course permet a la selecció d’esquí de muntanya competir al més alt nivell, en tractar-se d’una competició paral·lela a la Copa del Món de la federació internacional (ISMF), on els catalans estan obligats a participar sota la disciplina de la federació espanyola (FEDME). El banyolí Oriol Cardona també va brillar en aquest circuit, amb un tercer lloc en la combinada, que engloba tots els resultats aconseguits en les modalitats individual, vertical i esprint. Les proves per parelles són més aviat competència de LGC i, malgrat que la ISMF també reparteix medalles per equips en el seu mundial, la Grande Course ha decidit que, cada any, una de les seves proves esdevingui campionat del món. D’aquesta manera, els seleccionats de la FEEC podran optar als títols com a catalans tot coincidint amb la Mezzalama.

Un equip d’èxits

El trident que formen els seleccionadors Joan Cardona, Xevi Sadurní i el tècnic Oriol Montero repeteix al capdavant d’un conjunt que ha seguit acumulant èxits. Després d’una última temporada on la selecció va brillar amb papers destacats a les tres proves de la Grande Course (tercera posició de Mireia Miró i Marta Garcia a l’Altitoy i quart lloc d’Oriol Cardona i Marc Pinsach a la Pierra Menta), aquest any el combinat català presenta només tres novetats importants.

Les entrades a la selecció de Pau Coll (Ski Club Camprodon),  Júlia Massagué (Unió Excursionista de Vic)  i Maria Illa (Club Muntanyenc Sant Cugat), demostren el bon paper de formació que s’està fent des del CTEMC per seguir nodrint a Catalunya d’esportistes de nivell. Aquest dissabte a la Molina també es presentarà el CTEMC que aquesta temporada comptarà amb dinou joves que seguiran la seva formació sota la coordinació del director del CTEMC, Pau Gómez.

Marta Garcia a l’Altitoy-ternua amb la Selecció Catalana fent parella amb Mireia Miró.

Cardona i Sadurní confiaran novament amb el gruix d’un equip que per segon any consecutiu renuncia a disputar els campionats d’Espanya com a selecció.   Jordi Alís (Club Esquí Cerdanya Skimo Team), Erola Bisquert (Unió Excursionista de Vic), Nil Cardona (Club Esquí Cerdanya Skimo Team), Clàudia Galícia (Club Esquí Cerdanya Skimo Team), Marta García (Club Excursionista Calldetenes), Marc Pinsach (Colla Excursionista Cassanenca), Marta Ruso (Associació Esportiva Pallars (SE)), Marc Solà (Ski Club Camprodon), Oriol Cardona (Ski Club Camprodon), Júlia Casanovas (Club Esquí Cerdanya Skimo Team), Sergi Lambea (Club Muntanyenc Sant Cugat), Aribau Portillo (Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà, Joan Reyné (Ski Club Camprodon), Clàudia Sabata (Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà) i Pere Rullan (La Molina Club d’Esports), seran els esportistes que tindran a la seva disposició els seleccionadors per disputar les diferents curses i per a realitzar les concentracions d’aquesta campanya.

La primera cita de la selecció catalana serà del 13 al 16 de març a Arêches Beaufort, escenari del ‘Tour de França’ de l’esquí de muntanya: la Pierra Menta, amb passos tan llegendaris com el del cim del Grand Mont. Ja el diumenge 7 d’abril serà el torn de l’Adamello Ski Raid, una etapa d’altura plena d’espectadors, el Cresta Croce i el descens del Presena. Finalment, el 27 d’abril arribarà el Trofeu Mezzalama, primer Campionat del Món LGC, consistent en una llarga travessia que connecta Cervinia amb Gressoney passant pel Breithorn i el Càstor. D’aquí en sortirà l’equip més fort del món en competicions de llarga distància.

De FEEC

La notícia completa a aquí
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)