Esports de muntanya

Una selecció més gran i encara amb més reptes

Esquí de muntanya. Coll, Massagué i Illa s’integren en una selecció que lideren Oriol Cardona i Marc Pinsach i que disputarà el seu primer mundial oficial a la Mezzalama

La selecció d’esquí de muntanya es presentarà aquest dissabte a la Molina amb les novetats de Pau Coll (Ski Club Camprodon), Júlia Massagué (UE Vic) i Maria Illa (Club Muntanyenc Sant Cugat), esquiadors formats en el centre de tecnificació de la federació catalana. Els joves esquiadors s’afegiran a un equip amb els millors especialistes catalans, alguns amb grans desafiaments en el calendari internacional, entre els quals destaquen el cassanenc Marc Pinsach i el banyolí Oriol Cardona. La resta de seleccionats pel 2019 són Jordi Alís, Erola Bisquert, Nil Cardona, Clàudia Galícia, Marta Garcia, Marta Ruso Marc Solà, Júlia Casanovas, Sergi Lambea, Aribau Portillo, Joan Reyné, Clàudia Sabata i Pere Rullan.

La selecció catalana, dirigida una temporada més per Joan Cardona i Xevi Sadurní, es marca com a principal desafiament els dos propers anys la Grande Course, el principal circuit per equips del món. Així, aquest 2019 la selecció competirà a la Pierra Menta, a l’Ademllo i a la Mezzalama, les tres proves que oferiran els primers punts per a l’edició 2019-2020 de la Grande Course. La resolució de la general serà biennal. El 2020 entraran en escena l’Altitoy, el Tour de Rutor i la Patrouille, per configurar un calendari global de sis esdeveniments que decidirà quins són els esquiadors de muntanya i equips i seleccions més competitives del món.

La Grande Course, a més, permet la selecció catalana competir amb els seus propis colors, no com a la copa del món on els catalans estan obligats a participar des de fa anys sota la disciplina de la federació espanyola. Una de les proves per equips de la Grande Course d’aquesta temporada, la Mezzalama (tres esquiadors per equip) serà considerada per primer cop com el campionat del món oficial i Catalunya hi podrà participar amb la seva selecció. És l’única cita del calendari en què el circuit passa per zones que estan er sobre dels 4.000 m

El 2018 la selecció ja va brillar en algunes proves per equips. Mireia Miró i Marta Garcia van ser terceres a l’Altitoy i Oriol Cardona i Marc Pinsach quarts a la Pierre Menta.

A banda de competir en les grans proves d’esquí de muntanya la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya també ho farà en les de raquetes de neu, on és membre oficial de la federació internacional.

No a Espanya

La FEEC i la selecció han renunciat per segon any seguit a disputar els campionats d’Espanya de totes les modalitats com a mesura de protesta per la situació política que viu el país i de les diferents mesures repressives que ha aplicat l’Estat espanyol. Els esquiadors de muntanya que hi vulguin participar ho hauran de fer pel seu compte.

LA GRANDE COURSE

La Pierra Menta i la Mezzamala, entre els reptes de l’equip per al 2019
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)