Esports de muntanya

Rocacorba 800

Curses de muntanya. La vuitena edició de la cursa, marcada per l’habitual mal temps en la cita de Klassmark

La pluja a primera hora, amb vent i boira al llarg del matí, va marcar la vuitena edició del Trail Rocacorba, que com és habitual des de la seva primera edició va estar marcada pel mal temps, amb fang i baixes temperatures. Hi havia 800 inscrits per a les tres curses sota el cim de poc més de 900 metres i Ivan Camps, en la modalitat individual, i Gerard Morales i Lluís Ruiz, per equips, van ser els protagonistes de la jornada en compartir l’entrada triomfal al pavelló de Canet d’Adri com a vencedors de la marató (38 quilòmetres amb 2.200 m de desnivell positiu). Tots tres van coronar el santuari al quilòmetre 7 sols al davant de la cursa i, en relleus, la van liderar fins al final, amb 3h53:11. Paula Cabrerizo, campiona estatal i d’Europa, va ser la vencedora femenina.

En el recorregut Trail, de 30 km i 1.700 m, Carlos Galobardes es va desempallegar de Marc Carós i Òscar Carrasco i va guanyar amb 2h55:15. Mireia Pons, guanyadora de la distància Express el 2018, va fer bons els pronòstics i va guanyar en dones amb 3h22:12. Jenny Arasil i Irene Fuertes van ser segona i tercera.

En la distància Express –20 i 900–, Abel Carretero, amb 1h37:23, va ser el més ràpid en la segona i decisiva meitat del recorregut, amb Arnau Aranda segon, a 17 segons, i el campió del món tercer a menys d’un minut. Anna Comet va guanyar la seva primera cursa en línia des que va ser mare. Nicole Millar i Sarah Hansson van completar el podi.