Patinatge

El Girona sorprèn en el territorial i s’imposa a l’Olot

Patinatge artístic. Les gironines releguen al segon lloc les garrotxines, que feia setze anys que guanyaven

Va saltar la sorpresa. En un pavelló de Fontajau ple amb més de 5.000 ànimes –les entrades es van esgotar amb prou feines en dues hores–, el CPA Girona es va imposar al CPA Olot en el campionat territorial gironí de grups de xou grans. Era l’estrena de la temporada i, també, de les coreografies que defensaran al llarg de tot el 2019. Feia setze anys que les noies entrenades per Ricard Planiol i Ester Fàbrega guanyaven aquesta competició, però el guió es va capgirar, ahir, amb un Girona que va dur a la pràctica una actuació més polida.

Les deixebles de Nuri Soler van ser les terceres de sis equips a saltar a la pista, segons l’ordre determinat pel sorteig. Posaven en funcionament Bacterium, una coreografia que va aixecar ovacions durant el desenvolupament, però també al final. La sensació era que el Girona havia millorat les seves prestacions respecte del territorial de l’any passat. Va quedar confirmat amb la valoració del jurat, que va atorgar una puntuació de 93.3 a les gironines. Amb aquesta valoració milloraven no només el resultat del 2018 (88.2), sinó també la puntuació amb què el CPA Olot es va imposar en l’últim territorial gironí (92.3).

L’Olot tenia el petit avantatge d’actuar en penúltim lloc, just abans que l’equip B del mateix club. Després del GEiEG, els va arribar el torn de defensar la nova coreografia de Ricard Planiol, No em tallis les ales. Algunes caigudes i algunes figures que no es van completar feien presagiar un gir de guió en el territorial. De nou, les jutgesses ho van confirmar amb les puntuacions. L’Olot acreditava un 90.4 que el relegava a la segona posició –decisió discutida amb xiulets per alguns espectadors– i que suposava la segona derrota contra el Girona. La primera va arribar l’any passat en el campionat d’Espanya. El podi en el campionat territorial gironí el va completar el Figueres, que l’any passat havia acabat quart rere el Fornells.

El Girona i l’Olot es tornaran a veure les cares en el campionat de Catalunya, que es disputarà el 16 i 17 de febrer a Reus, tot i que, inicialment, s’havia de fer al pavelló Barris Nord de Lleida.

El campionat territorial també va servir per confirmar el nivell del PA Maçanet en els grups de xou petits. La coreografia exhibida, Follow me, va merèixer una puntuació de 85.4, més de 6 punts per sobre de la del segon classificat, l’FD Cassanenc (79.0). El Llagostera va pujar al podi amb el tercer lloc (72.9).

La categoria de quartets va tenir un canvi de campió. El Guixolenc va cedir la victòria al Bescanó. En els grups júniors, el CP Bescanó va revalidar el títol de l’any passat.

Grups grans
1r CPA Girona (Bacterium) 93.3
2n Olot (No em tallis les ales) 90.4
3r CE Figueres (Maledicció)
4t GEiEG (Explosió)
5è Olot B (La font dels desitjos)
6è AE Fornells (Idea)
Grups petits
1r PA Maçanet (Follow me) 85.4
2n FD Cassanenc (Chicago Club) 79.0
3r CP Llagostera (Llueix-me) 72.9
4t CP Bisbalenc (Al meu ritme) 70.4
5è CP Hostalric (Prou!!!) 69.1
Quartets
1r CP Bescanó (Ombra) 76.8
2n CP Guixolenc (Troba’m) 77.4
3r CP Hostalric (Roller LasVegas) 68.2
Júnior
1r CP Bescanó (Nit d’il·lusions) 81.3
2n CP Celrà (Mira’m) 79.2
3r PA Maçanet (No signal) 78.1
4t CPA Olot (Dona’m corda) 77.2
5è GEiEG (Ell mai ho faria) 72.4
6è Figueres (1, 2, 3... Desapareix) 70.7
7è CPA Girona (Somia) 69.3
8è CP Sant Josep (Memory) 57.7
9è CP Salt (El tren de la vida) 57.1
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)