Esport i política

El PSOE vol protegir els ‘drets ’ de la Constitució en l’esport

Política esportiva. Ho inclou en el text de la nova llei de l’esport

Mentre a Catalunya es treballa per renovar la llei de l’esport, a Madrid fan el mateix amb la seva norma màxima, aprovada el 1990. El consell de ministres va donar llum verd divendres passat a l’avantprojecte que el CSD va enviar a finals d’any al ministre José Guirao. La filtració del text ha provocat ja el primer enfrontament entre la Lliga de Futbol Professional i el govern, que vol prohibir que l’organisme que presideix Javier Tebas compri els drets audiovisuals d’altres esports, com està fent aquests últims anys.

El nou text també una disposició addicional que modifica la llei del 2007 contra la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància . Per primer cop es parla de sancionar els seguidors que portin “pancartes, banderes, símbols o senyals que atemptin contra els drets, llibertats i valors proclamats en la Constitució”. Amb tot, si la intenció del nou article és acabar amb l’exhibició, per exemple, d’estelades o evitar grans xiulades a l’himne espanyol o al rei és difícil que pugui arribar a bon port, segons explica l’advocat Xavier-Albert Canal. “Si fos un article antiestelades xocaria amb la constitució i la jurisprudència perquè no quadra que si els partits independentistes són legals no ho pugui ser l’exhibició d’estelades.”

El text de la nova llei també eximeix els clubs professionals de convertir-se en societats anònimes.

EL FINAL DE LES SAE?

El text de la nova llei eximeix als clubs d’esdevenir societats anònimes
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)