El Sabadell resisteix l’empenta del Sant Andreu i guanya la copa

Waterpolo. s’imposa en una disputada final per 11-9

L’Astralpool CN Sabadell ja té la 15a copa de la reina de waterpolo del seu palmarès –la tercera consecutiva– després d’imposar-se al CN Sant Andreu per un ajustat 11-9 en la final celebrada aquest migdia a les instal·lacions del CN Sant Feliu, seu de la competició. L’equilibri que tan el tècnic sabadellenc, David Palma, com l’andreuenc, Javier Aznar, pronosticaven ha quedat ben reflectit durant tot el duel, que no s’ha definit fins als darrers minuts. De fet, els dos primers quarts, que s’han saldat amb dos parcials de 2-2 i 2-3. En aquest sentit, les dimensions de la piscina, més reduïdes del que els dos equips estan acostumats, va ser un factor que va afavorir aquest frec a frec. El Sant Andreu ha arribat al descans amb un 4-5 favorable després d’un gol d’Anna Gual. De fet, les de Javier Aznar, molt concentrades en defensa i efectives en atac, han portat la iniciativa a excepció del 4-3 favorable a les sabadellenques durant el segon quart.

Pili Peña ha augmentat a dos gols (4-6) la renda del Sant Andreu tot just arrencar el tercer quart. El CN Sabadell, però, ha respost amb un parcial de 3-0 –dos dels gols a càrrec de Judith Forca, que ha acabat com a màxima realitzadora de la final amb quatre¨– per tal de posar-se per davant en el marcador (7-6). L’avantatge vallesà, però ha durat poc ja que Jackovic i Anna Gual han permès a les andreuenques arribar a l’últim quart amb un 7-8 favorable. Ha estat llavors quan el Sabadell ha donat el cop amb un parcial de 3-0 –gols de Forca, Bea Ortiz i Maica García– per tal d’assolir dos gols d’avantatge (10-8). Una renda que ha estat suficient per segellar el trofeu, tot i que el CN Sant Andreu ha plantat cara fins a les últimes accions. A banda el trofeu de copa, Judith Forca ha estat designada com a jugadora més valuosa de la final.