Handbol

Syprzak i Duarte faran les maletes cap a Montpeller

Handbol. Els dos jugadors acaben contracte a l’estiu al Palau i tenen emparaulat, igual que Lenne, el seu fitxatge amb els campions d’Europa

Després d’acabar el campionat del món d’handbol el diari occità Midi Libre va revelar el pla immediat que té el Montpeller –actual campió d’Europa– per refer una plantilla que aquesta temporada està patint, i de quina manera, per sobreviure a la lliga de campions. El club anunciarà probablement aquest mes el fitxatge del pivot polonès del Barça Kamil Syprzak, que acaba contracte aquest estiu i que s’ha convertit en tot un secundari per a Xavi Pascual després de l’arribada de Fàbregas, fitxat precisament del Montpeller, que l’està trobant a faltar més del compte. Syprzak, però, no marxarà sol cap a la lliga francesa. També l’acompanyarà el lateral portuguès Gilberto Duarte, que acaba contracte a l’estiu, així com un altre jugador propietat del Barça, l’extrem Yanis Lenne, ara mateix cedit al Pays d’Aix.

El Barça ja donava per descomptada la marxa de Syprzak i per això ha fitxat per al curs vinent el jove internacional del Valladolid Abel Serdio. Abans del mundial el polonès va fer només vuit gols en cinc partits i només el va animar la convocatòria de la seva selecció per jugar alguns partits amistosos en què el seleccionador, Piotr Przybecki, li va donar la titularitat i també el va fer jugar en defensa.

La temporada vinent el Barça mantindrà tres pivots de primer nivell a les ordres de Xavi Pascual: Fàbregas, Sorhaindo –amb contracte fins al 2020– i Serdio. Duarte, que va arribar al Barça del Wisla Plock, el mateix equip d’origen de Syprzak (2015), ha esdevingut un jugador clau en les rotacions per la seva banda i molt més regular que l’home al qual va substituir, Wael Jallouz, cedit al Füchse alemany.

A la Bundesliga el tunisià no ha recuperat encara la seva millor versió i el Barça haurà de decidir si fitxa un nou lateral per rellevar Duarte i Jallouz.

Un triple empat d’infart

El Montpeller va derrotar dissabte el Meshkov Brest (29-23) i arribarà viu a les tres últimes jornades per mirar de quedar sisè i obtenir l’última plaça que dona accés als quarts de final. Els campions, el Brest i el Kristianstad, tenen ara mateix els mateixos punts (5) i només un dels tres quedarà viu. L’antic equip de Fàbregas rebrà el Barça el proper dia 24 en un duel que es convertirà en tota una final per als de casa. A la lliga francesa el Montpeller és tercer.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)