La Vila 25
17 4 0 13 344 503

Gernika 19
16 3 0 13 351 581

La batalla per les últimes places del play-off és, des de fa jornades, acarnissada. Entre l’Ordizia (quart) i l’UBU Colina (setè) només hi ha dos punts de diferència. Per això les victòries d’ahir del Barça contra l’Indpendiente (20-12) i de la Santboiana al terreny de joc de l’Hernani (27-34) tenen un doble valor.

El triomf dels blaugrana era imprescindible per despenjar momentàniament l’Independiente. Els blaugrana van suar de valent contra la defensa dels cantàbrics, que encara aspiraven a tot ben entrada la segona part (15-12). Amb tot, una marca posterior de Granell va ser determinant per als blaugrana, que es van quedar, això sí, amb les ganes de sumar el punt de bonificació ofensiva.

La victòria del Barça va beneficiar, de retruc, la Santboiana, que tenia un compromís també molt complicat al País Basc contra l’Hernani, equip necessitat de punts per fugir de la zona de perill. Els catalans no van començar bé i es van trobar davant una allau ofensiva dels de casa, que van convertir quatre marques en la primera part (20-8). En la segona, tot canviaria. Amb el partit més obert, es van succeir els intercanvis de cop, però els de Sant Boi van arribar més vius al tram final, sobretot després que Fede González anotés el tercer assaig i igualés el partit (27-27). La remuntada la va culminar Rossouw en el minut 70 (27-32), afegint als punts de la victòria la bonificació ofensiva.