Esport i política

Al·legacions a la Ley del Deporte

Política esportiva. Les federacions catalanes qüestionen alguns dels punts de l’avantprojecte aprovat pel govern espanyol

Les federacions catalanes han confirmat avui, a través de la UFEC, que presentaran al·legacions a la Ley del Deporte aprovada pel consell de ministres del govern espanyol. Tot i la convocatòria d’eleccions, el període d’al·legacions sobre l’avantprojecte continua obert fins el dia 26.

Les federacions qüestionen sobretot que es vulgui intervenir la gestió de les entitats, de caràcter privat, o que s’hagi de demanar permís al CSD per organitzar competicions internacionals (amb la presència d'un sol esportista estranger ja seria necessari) i destaquen que les competències d’esports estan transferides a Catalunya al govern de la Generalitat La UFEC demanarà un sistema de finançament que redirigeixi recursos de l’esport d’elit a l’esport de base, mantenir l’emissió de les llicències estatals a través de les federacions catalanes; garantir la llibertat de les federacions d’esports adaptat per integrar-se o no amb la federació d'esport no adaptat (la llei estatal les obligari), mantenir el caràcter administratiu o mercantil de la relació amb els àrbitres (l'avantprojecte, que va començar a gestar-se amb el govern del PP i ha tingut continuïtat amb el del PSOE, preveu que sigui una relació laboral i, per tant, l'alta obligatòria a la Seguretat Social) i les federacions i incorporar la formació federativa com a mecanisme d’acreditació per a l’exercici de les professions de l’esport, com ja es va fer a Catalunya a partir del 2015 després d'un llarg, extens i polèmic debat.

La UFEC també vol que es garanteixi la seva participació en la conferència sectorial de l’esport, un organisme que l’avantprojecte de llei proposa per a la coordinació territorial i que substituiria l'assemblea de l'esport. Malgrat aques reguitzell d'al·legacions, el president de la UFEC, Gerard Esteva, creu que no el redactat actual "no és excessivament agressiu" en comparació amb el que es podia témer amb un text que inevitablement té una voluntat de control de l'esport.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)