Esport i política

Les federacions i la UFEC recullen 154.492 signatures per a una nova llei de l’esport

Poliesportiu. La campanya en favor de la ILP, que té per objectiu assegurar el futur de l’esport català, ha rebut el suport del 85 per cent de l’esport organitzat a Catalunya

Les federacions esportives catalanes i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) han recollit 154.492 signatures en favor de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per a una nova llei de l’Esport. La campanya de recollida de signatures es va iniciar el juny de l’any passat, després que les federacions i la UFEC van presentar el text al Parlament. La ILP reclama un sistema que asseguri el futur de l’esport català. La campanya de recollida de signatures “Preparats, Llestos, Llei” ha explicat a la ciutadania les raons per donar suport a la iniciativa en temes com són la igualtat efectiva de l’esport femení, la potenciació de l’esport per a persones amb discapacitat, la conciliació entre la pràctica esportiva i els estudis o la millora de la tecnificació dels esportistes catalans. El suport que ha rebut aquesta iniciativa ha estat superior al d’altres campanyes en forma d’ILP, com ara la de la renda mínima garantida (121.000 firmes) o la de l’educació (96.000 firmes). La xifra de 154.492 signatures representa el triple del mínim exigit per la llei sobre ILPs. La campanya ha rebut el suport del 85 per cent de l’esport organitzat a Catalunya: 69 federacions, 9.008 clubs i més de 700.000 llicències.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)