Atletisme

Abraham Kiptum acaba per sota de l’hora la mitja de Granollers (59:58)

Atletisme. La badalonina Míriam Ortíz triomfa en la prova femenina amb un millor registre personal de 1h14:14

El kenyà Abraham Kiptum ha fet valer la seva condició de favorit i de recordista mundial de la distància (58:18) per imposar-se aquest matí en la mitja marató de Granollers amb un registre inferior a l’hora (59:58). És la segona vegada en les més de tres dècades de la prova vallesana en què es guanya amb una marca inferior als 60 minuts. El rècord del traçat es manté inalterable en poder del malaguanyat Samuel Wanjiru, que el 2008 va cobrir la distància en 59:26. Han completat les places d’honor el també kenyà Edwin Soi (1h00:24) i l’etíop Teshome Mekonen (1h01:38), mentre que el rubinenc Carles Castillejo (Adidas) s’ha classificat en cinquè lloc, amb 1h04:48.

La victòria en categoria femenina ha estat per la badalonina Míriam Ortíz (AA Catalunya), que en la seva tercera experiència en la distància ha baixat el seu registre personal fins a 1h14:14. Jennifer Spink, corredora britànica establerta a Palamós i vigent campiona catalana de mitja marató, ha estat segona, amb 1h15:24, seguida per l’anglesa Georgina Schwening (1h15:35). Uns 10.000 corredors, repartits entre el quart de la mitja, els 10 km i la mitja marató, han pogut competir amb una temperatura molt agradable pel circuit amb origen i final a Granollers i que també transita pel terme de la Garriga i Les Franqueses del Vallès.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)