Patinatge

Mor Pere Torras, vint anys president de la catalana

Patinatge. La cerimònia de comiat del “pare esportiu” de Ramon Basiana, president d’honor i màxim dirigent entre el 1982 i el 2002, es farà demà al Tanatori de les Corts (13 h)

La Federació Catalana de Patinatge està de dol per la mort diumenge passat de Pere Torras Escudé, que va ser president de l’organisme durant 20 anys entre el 1982 i el 2002 i que n’era president d’honor.

Pere Torras, de 94 anys, era l’únic expresident viu de la Federació Catalana de Patinatge. També va ser vicepresident de la Federació Espanyola (RFEP) i vocal del Comitè Internacional de la Federació Internacional (FIRS), actual World Skate, de la que era membre d’honor.

Després d’iniciar-se en el món de l’hoquei patins com a delegat del Gran Via de Barcelona i fer les mateixes tasques al Creu Roja i a l’Apolo, en el que va començar la seva etapa com a entrenador, el 1957 va entrar a la Federació Catalana de Patinatge i es va convertir, successivament, en el responsable del seu Comitè d’Hoquei, del Col·legi d’Arbitres, del Col·legi Regional de Preparadors i de la selecció catalana.

Va ser seleccionador espanyol absolut i júnior (1967-75) i en el seu palmarès té dos campionats del món (1970, 1972), un d’Europa (1969) i tres copes de les nacions de Montreux (1967, 1971, 1975) en categoria absoluta, i tres europeus júnior (1968, 1972, 1973).

El 1981 va ser elegit president de la Federació Barcelonina de Patinatge i, arran de la unificació de les quatre territorials, el 1982 es va convertir en president de la Federació Catalana. “Amb ell marxa una part de mi, se’n va el meu pare esportiu. Li devem tant, que li devem tot”, ha assegurat Ramon Basiana, actual president de la FCP.

La cerimònia de comiat de Pere Torras es farà demà al Tanatori de les Corts a la una del migdia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)