Ciclisme

Un cop de ‘Superman’

L’exhibició de Miguel Ángel López a la Molina deixa el colombià en una situació privilegiada per guanyar la Volta

Passa a comandar la cursa amb 14 i 17 segons respecte d’Adam Yates i Bernal, respectivament

No és pas casualitat que Miguel Ángel López (Astana) tingui el sobrenom de Superman López. Després d’imposar-se el passat febrer en el Tour de Colòmbia, ara va pel camí de ser també el vencedor de la Volta. Encara queden tres jornades per disputar-se, però la gran victòria signada ahir pel colombià coincidint amb la quarta etapa –150 km entre Llanars i la Molina– el deixa en una situació privilegiada. I és que, una vegada completades les dues jornades de muntanya, el trajecte ja fa baixada. Tot i ser-ne conscient, prefereix ser previngut, tal com marca el guió. “Ja veurem com avança la cursa i com ens defensarem l’últim dia”, va comentar en referència a les vuit voltes pel sempre complicat circuit de Montjuïc de diumenge.

López avantatja de 14 segons Adam Yates (Mitchelton Scott) i de 17 Egan Bernal (Sky), mentre que altres candidats com Quintana ja són a més de 25. Tot plegat gràcies a l’exhibició d’ahir en la segona i definitiva pujada a la Molina (primera categoria). El colombià, de 25 anys, va ser el més fort quan, a 8 km per a l’arribada, va començar el ball entre els favorits, amb Bernal, Adam Yates, Quintana i Dan Martín entre els implicats. Llavors, Thomas de Gendt ja feia estona que havia perdut el mallot de líder, tal com ell mateix havia pronosticat dimecres, quan el va poder mantenir després d’un gran esforç per les rampes de Vallter 2000.

També va ser víctima de la fortalesa de Superman López Marc Soler (Movistar), que va veure com el colombià li arrabassava les aspiracions de guanyar l’etapa amb una última i demolidora acceleració a manca de 500 metres. El de Vilanova i la Geltrú va travessar la meta en el tercer lloc, rere López i Gregor Muhlberger (Bora Hansgrohe), amb el qual va arribar escapat al desenllaç de l’etapa. Tot i no guanyar, l’actuació del català el referma entre els grans valors joves del ciclisme professional.

El coll de Coubet –primera dificultat del recorregut– va servir perquè es formés la primera escapada del dia, en la qual ja va situar-se Soler. Posteriorment, el port de la Creueta –de categoria especial– ja va fer una nova selecció per deixar Carlos Verona (Movistar), Gregor Muhlberger i Patric Bevin (CCC) com a trio capdavanter. Una vegada atrapat en el primer dels dos ascensos des d’Alp a la Molina, Soler va accelerar, posant-se al comandament de la cursa juntament amb Mühlberger. A falta de 10 km tots dos tenien dos minuts de renda respecte al grup dels favorit, que ja venia llançat per l’Sky. Com havia passat dimecres a Vallter, la feina de cribratge feta per Henao Sosa i Sivakov va ser el preludi del ball entre els favorits. López va llançar la primera fuetada a falta de 8 km, amb resposta de Quintana i Adam Yates. “He volgut sorprendre quan a Bernal ja només li quedava un home. Ell tenia bon ritme i per desgastar-lo havia d’anar fort des de lluny”, va comentar el colombià, que va acabar de desempallegar-se de Bernal i Yate amb un segon atac a 6 km per al final. Ja només faltava sobrepassar Soler i Muhlberger, també sense criptonita suficient per aturar Superman.

4a etapa (150.3 km)
1r. M.À. López (Astana) 4h02:07
2n. G. Mühlberger (Bora) a 0:16
3r. M. Soler (Movistar m.t.
4t. E. Bernal (Sky) m.t.
5è. A. Yates (Mitchelton-Scott) m.t.
6è N. Quintana (Movistar a 0:19
7è. S. Kruijswijk (Jumbo) m.t.
8è. G. Martin (Wanty-Gobert) a 0:32
9è. M. Woods (Education) a 0:41
10è.R. Majka (Bora) a 0:42
General
1r. M. Á. López (Astana) 17h31:05
2n. A. Yates (Mitchelton) a 0:14
3r. E. Bernal (Sky) a 0:17
4t. N. Quintana (Movistar a 0:25
5è. D. Martin (Emirates) a 0:46
10è. Marc Soler (Movistar a 2:36
18è. A. Valverde (Movsitar) a 3:02
Muntanya
1r. T. de Gendt (Lotto) 47 punts
2n.G. Mülhberger(Bora) 38 punts
3r.Á. Cuadros (Caja Rural) 35 punts
10è. M. Soler (Movistar) 22 punts
Joves
1r. M. Á. López (Astana) 17h31:05
2n.E. Bernal (Sky) a 0:17
3r.E. Mas (Quick-Step) a 2:59
Marc Soler brilla i només la fortalesa de López el priva d’un factible triomf d’etapa
Tal com preveia, la segona etapa de muntanya va posar fi al lideratge de De Gendt
Dimecres ja vaig tenir bones sensacions, tot i que em va faltar un punt. Però tenia bones cames per tornar-ho a provar a la Molina i ha sortit bé
Era una etapa per buscar canvis a la general. Calia intentar aconseguir diferències amb els favorits
Hi havia un bon ritme i per sorprendre havia d’anar fort des de baix
Ja veurem com avança la cursa i com ens defensarem l’últim dia
Miguel Àngel López
Corredor de l’astana
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)