Handbol

Alacant, l’altra via europea

Handbol. El Fraikin BM Granollers, que demà té un repte molt complicat contra l’Ademar de Lleó, veu en la copa una altra possibilitat per guanyar-se una plaça per a les competicions continentals

La fase final de copa, que comença demà a Alacant, es presenta aquest curs carregada d’al·licients per al Fraikin BM Granollers. El camí, però, no serà gens planer. D’entrada, el rival dels quarts de final és l’Ademar de Lleó, el subcampió de les dues últimes edicions de la lliga Asobal, que aquest curs ha sortit triomfador en els dos enfrontaments amb el conjunt vallesà: 26-23 en la primera volta i 21-23 en la segona. A l’atractiu de la mateixa competició del KO per excel·lència i al repte de superar a un dels equips amb major potencial de la lliga espanyola, el tècnic vallesà Antonio Rama hi afegeix encara un tercer ingredient. “Aquesta copa és una ocasió especial per poder tenir una plaça europea. Si el Barça arribés a la final, doncs el rival ja tindria la plaça”, sentencia. Coneixent els precedents més immediats, però, l’entrenador del Granollers és perfectament conscient que el partit contra l’Ademar serà “molt i molt disputat”. En aquest sentit, no vol mirar més enllà dels quarts de final, ja que en unes hipotètiques semifinals s’enfrontaria també a un rival de consideració, el Bidasoa, la gran revelació de la temporada i actualment el segon classificat de la lliga, o el Conca, que ocupa la sisena posició, tres punts per sota dels granollerins.

Des de les files de l’Ademar de Lleó també veuen en la copa una possibilitat d’aferrar-se a les places europees, tenint en compte que la lliga, al marge del Barça, està més igualada que mai. A sis jornades del final, el conjunt de Rafa Guijosa ocupa el tercer lloc, empatat a punts (32) amb el Logronyo la Rioja i el mateix club granollerí, i a dos del segon classificat, el Bidasoa. En el conjunt lleonès hi milita el porter del planter del Barça Nacho Biosca, que amb vista al curs vinent ja s’ha compromès amb el Kadetten Schaffhausen suís.

De cara als quarts de final, la carta amagada d’Antonio Rama podria ser la reaparició d’Ian Tarrafeta, que a finals de gener va haver de passar per la sala d’operacions després de trencar-se per segona vegada –la primera va ser a l’agost, en la primera setmana de pretemporada– el cinquè metatarsià del peu. El prometedor central sabadellenc va presenciar el sorteig de copa a Alacant, el 18 de març, i ja aleshores en va fer la valoració. “Sabem per l’experiència de l’any passat [van ser eliminats en el primer partit contra el Puente Genil en els penals] que només podem mirar el partit de quarts de final. Sabem la dificultat que suposarà el partit contra el Lleó perquè en els últims anys ha estat, al marge del Barça, el millor equip estatal i a més aquesta temporada ens ha guanyat els dos partits de lliga. A veure si els podem guanyar i accedir a les semifinals. Tenim ganes de tornar-los la pilota”, va etzibar. En absència de Tarrafeta i també de Borja Lancina, lesionat, el jove Pol Valera ha hagut d’assumir la direcció de joc granollerí i ho ha fet amb molt bona nota. El Fraikin BM Granollers, que ja no tenia possibilitats d’accedir als quarts de final, es va acomiadar diumenge de la copa EHF amb el cap ben alt, amb una meritòria victòria contra el GOG danès (34-31). El gran repte del que resta de temporada serà classificar-se per sisè cop consecutiu per a les competicions europees, ja sigui per la via de la copa d’Alacant o de la lliga Asobal.

NOVETAT

Tarrafeta viatja amb l’equip i podria reaparèixer després de l’operació al dit
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)