Esports de muntanya

La Trail Cap de Creus, de categoria especial

Curses de muntanya. La primera cita de les Mission X 3 forma part de les Golden Trail National Series

Mil tres-cents corredors seran aquest diumenge a la línia de sortida de la Trail Cap de Creus, que en la seva vuitena edició passa a formar part de les Golden Trail National Series. És un circuit del qual ja s’han disputat dues curses, a Portugal (Louzan Trail) i les Canàries (Maratón del Meridiano), i que té en una de les referències internacionals, Zegama Aizkorri, la següent cita a la de l’Alt Empordà. El calendari es tanca en una altra cursa coneguda arreu, l’Sky Pirineu de Bagà, en una gran final que corren els deu millors de les anteriors.

La cita de Roses, per la qual es van tornar a esgotar els dorsals en qüestió de minuts, torna a obrir les Mission X 3, que es completen al Catllaràs (la Pobla de Lillet) el 19 de maig i a Ulldeter (Camprodon) la vigília de Sant Joan. Totes tres tenen tres distàncies, els punts de les quals s’acumulen per establir una classificació general amb els seus posteriors campions i podis: Marathon, Trail i Express. En aquesta primera prova, la distància llarga té 44 quilòmetres i 2.200 metres de desnivell positiu, que s’enfilen fins al cim de Sant Salvador Saverdera, a quasi 700 metres per sobre el nivell del mar i el parc natural als peus. David Adan (Inverse) i Gerard Morales (Buff), tots dos amb el triomf en el seu palmarès, seran a la línia de sortida. Com Roger Gómez (Rustik Empordà) en la distància curta, de 12 km i 600 m D+.

El recorregut Trail és el que puntua per a les Golden Trail National Series. 23 quilòmetres i 1.200 metres de desnivell positiu, el triomf del qual s’ha de repartir entre Yngvild Kaspersen (Adidas), Marta Molist (Inverse), Eli Gordón (Salomon) o Gisela Carrión (Inverse) en categoria femenina.

El cartell en homes també fa patxoca: Eduard Hernández (Matxacuca), Jan Margarit i Marc Traserra, Jessed Hernández (Inverse), Pablo Villalobos (Salomon), Eric Moya (Dynafit) o Ruben Hernández (Club Trail Running Girona).

ROSES

Zegama Aizkorri és la següent seu del circuit, que té la final en l’Sky Pirineu a Bagà
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)