Esports de muntanya

Sergi Mingote torna a l’Everest

Alpinisme. El vallesà, que ja va escalar la muntanya més alta del món el 2001 i el 2003, farà una part de l’aproximació al camp base acompanyat d’un grup de joves amb discapacitat intel·lectual

Sergi Mingote farà una expedició a l’Everest, la muntanya més alta del món (8.848 m), acompanyat d’un grup de vuit joves amb discapacitat intel·lectual. El nou projecte de l’alpinista vallesà, que porta el nom d’Expedició Inclusiva a l’Everest, comptarà amb la participació, també, del xilè Juan Pablo Mohr i del murcià Carlos Garranzo. L’expedició va ser presentada fa uns dies durant la inauguració de la nova seu d’ONAT Foundation a Parets del Vallès, una fundació presidida pel mateix Mingote que fomenta la inclusió social a través de l’esport.

Els vuit joves, com es va explicar durant l’acte, acompanyaran l’alpinista paretà fins als 4.000 m durant el tresc d’aproximació a l’Everest. A partir de llavors, Mingote continuarà la seva ruta fins al camp base nepalès. El grup de joves va realitzar el setembre passat el Camí de Santiago, i també ha passat diverses proves al CAR de Sant Cugat del Vallès.

Everest i Lhotse

L’expedició marxarà demà mateix cap al Kàtmandu. En l’aspecte alpinístic, Mingote té previst escalar primer el Lhotse (8.516 m), muntanya veïna de l’Everest, amb la qual comparteix ruta normal fins al Coll Sud. Tot seguit, sense baixar fins al camp base, ascendiria l’Everest. Mingote, que no vol fer servir oxigen artificial, és un dels tres alpinistes catalans –els altres dos són Òscar Cadiach i Kilian Jornet– que ha fet cim a l’Everest dues vegades. El 2001 hi va pujar pel vessant sud, el tibetà, i el 2003 hi va tornar pel vessant nord, el nepalès.

Mingote va tornar fa només uns dies de Xile, on, entre d’altres, va escalar el volcà més alt del món, el Nevado Ojos del Salado (6.891 m). A principi d’any va tenir un accident mentre escalava una paret de gel al cim Taillon (3.144 m). Durant l’ascensió va rebre l’impacte a la cara d’una roca i es va fer una fractura al maxil·lar i un trencament de la part superior del nas i de dues dents.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)