Hoquei sobre herba

El Polo tira d’èpica per tornar a l’olimp europeu

Hoquei herba. Els barcelonins eliminen l’Egara als “shoot-out” i es classifiquen per les semifinals de l’EHL després d’igualar un 1-3 en contra en el darrer quart

El Polo torna a ser entre els quatre millors equips d’Europa. Els barcelonins han eliminat l’Egara en un duel titànic dels dos conjunts que s’ha acabat decidint a la tanda de penals (3-3). Els barcelonins, que no han fallat cap shoot-out i han vist com Mario Fernández Garín aturava tots els llançaments egarencs, jugaran demà les semifinals de la màxima competició europea.

Abans, en un partit entre dos equips que es coneixen de dalt a baix, els primers minuts han estat de contenció. L’Egara, molt vertical, ha buscat les seves oportunitats amb llançaments de Pepe Romeu cap als davanters. I ha trobat premi en un primer penal córner que ha transformat el mateix Romeu amb un llançament precís a l’escaire de la porteria barcelonina. El gol ha incomodat el Polo que mai ha pogut desplegar la seva millor versió condicionat per la baixa de Xavi Lleonart. La tònica ha estat la mateixa en el segon període: molta intensitat i poques ocasions clares per banda i banda. L’Egara s’ha mostrat més sencer i en l’inici del tercer període i ha materialitzat el seu domini amb una diana de Lluís Mercadé. El Polo no s’ha donat mai per vençut i ha respost amb contundència als cops de l’Egara. David Alegre ha retallat distàncies arribant al segon pal després d’una jugada col.lectiva dels de la Diagonal i ha posat l’1-2.

De nou, l’Egara ha trobat el camí del gol només començar el quart quart en una rematada de Lluís Mercadé. La diana ha trencat el partit i el duel entre egarencs i barcelonins ha agafat velocitat de vertigen que ha beneficiats els de la Diagonal. Roc Oliva ha retallat distàncies gràcies a un llançament de penal córner i David Alegre, en una gran acció individual, ha empatat el duel. No hi ha hagut temps per a més i els shoot-out han decidit. Allà, el Polo ha anotat tots els penals i Mario Fernández Garín ha aturat tots els xuts egarencs.