Tennis

Nadal tanca la història del gran Ferrer al Barcelona Open Banc Sabadell

Tennis.

Rafa Nadal, onze cops campió del torneig, ha derrotat David Ferrer per 6-3 i 6-3 en dues hores i 56 minuts i dues suspensions per la pluja en el darrer, emotiu i ple de complicitat partit del xabià en la història del Barcelona Open Banc Sabadell. Ferrer, que es retirarà definitivament en el Masters 1000 de Madrid que arrenca la setmana vinent, va ser quatre cops finalista entre el 2008 i el 2012 i sempre va cedir en el partit decisiu davant de Nadal. El seu balanç en el Comte de Godó és de 30 victòries i 15 derrotes en quinze participacions des del 2003. Avui ha tornat a donar mostres de la seva qualitat i d’un físic envejable a pesar de tenir 37 anys i ha rebut les mostres d’estimació del públic, que li ha agraït l’esforç puntual i el de tota una carrera. Ferrer ha acabat el partit ovacionat i plorant al mig de la pista.

El rival de Nadal demà en els quarts serà l’alemany de 28 anys Jan-Lennard Struff (51è), que ha derrotat contra tot pronòstic per 6-4, 3-6 i 6-2 el grec Stefanos Tsitsipas (5), el finalista del 2018. El vencedor podria jugar la semifinal de la part de dalt del quadre contra l’austríac Dominic Thiem (3), que no ha tingut problemes davant del mallorquí Jaume Munar (7-5 i 6-1) i que demà se les haurà en quarts davant de l’argentí Guido Pella, un rival prou perillós que s’ha desfet del francès Benoit Paire per 7-5 i 6-3.

En el primer partit de la jornada en la central, el japonès Kei Nishikori (4) ha apel·lat al seus galons i amb un joc sobri i segur ha derrotat el jove canadenc de 18 anys Felix Auger-Aliassime (16è favorit i 31è de l’ATP) per 6-1 i 6-3 en una hora i 23 minuts. El seu rival en els quarts serà l’andalús Roberto Carballés, que es va desfer del xilè Cristian Garín per 6-4 i 7-6 (2). Carballés havia perdut en la prèvia i va accedir al quadre repescat per la baixa de Fognini,

El rus Daniil Medvedev (7) també ha passat fluix davant del nord-americà Mackenzie McDonald (61è), que no li ha plantejat grans problemes: 6-3 i 6-2 en una hora i 19 minuts. El botxí de Ramos ha causat fins ara molt bona impressió i el seu joc polivalent –servei, atac i bona defensa–el converteixen en un rival molt perillós sempre que mantingui el cap fred i no s’allunyi del seu full de ruta. Una dada del partit d’avui exemplifica que té un joc estructurat: ha guanyat més percentatge de punts amb el seu segon servei (68%) que no pas amb el primer (54). El rival de Medvedev serà el xilè Nicolás Jarry, que ha fet fora el búlgar Grigor Dimitrov (13) per 2-6, 6-4 i 7-6 (2). Nicolas Jarry, el botxí d’Alexander Zverev (2), va entrar al quadre en qualitat de perdedor afortunat per la retirada de Hyeon Chung després d’haver perdut el darrer partit de la prèvia davant del català Marcel Granollers, al qual, curiosament, va eliminar posteriorment en el primer partit del quadre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)