Voleibol

Aquell curs 2018/2019

Voleibol. La derrota lògica i previsible en la final de la lliga Iberdrola no entela la temporada excepcional del CVB Barça, la millor de la seva història

Tot i cedir en la final per un global de 3-0 davant el potencial inabastable del Minis Arluy de Logronyo, campió de la lliga Iberdrola per sisè cop consecutiu, el CVB Barça ha completat un curs per emmarcar arribant a la seva primera i històrica final i recull els fruits de la continuïtat després de set temporades consecutives a l’elit. Feia, a més, 27 anys que cap equip català femení no lluitava pel títol des que l’Espanyol va ser subcampió el curs 1991/1992. El CVB Barça 2018/2019 passa a la posteritat.

El gran mèrit del club que presideix José Caro és haver-ho aconseguit en un context d’amateurisme –les jugadores només cobren dietes– en el marc d’un club que aposta pel planter. El seu equip juvenil ha estat precisament aquest cap de setmana subcampió d’Espanya a Castelló després de perdre la final contra l’Alcobendas (3-1). El DSV Sant Cugat va ser cinquè.

Cap a Europa

El subcampionat, després d’haver estat segon en la fase regular, haver jugat la semifinal de copa i haver eliminat l’Alcobendas en la semifinal per un rotund 3-0, suposa un salt qualitatiu brutal després del desè lloc del curs passat i millora el tercer lloc del club del curs 2013/2014. L’èxit, a més, du implícita la classificació europea per jugar la Challenge Cup, competició que el club ja ha disputat dos cops (2014/2015 i 2017/2018) sense superar mai la primera eliminatòria. Caldrà veure, però, si el CVB Barça pot assumir la despesa extraordinària. El club ha hagut de fer un sobreesforç perquè la disputa de la semifinal i la final del play-off no estava pressupostada.

Ana Escamilla marxa

És evident que, tal com es veia a venir, la receptora d’Almeria Ana Escamilla no continuarà vinculada al club perquè li han plogut les ofertes. L’MVP de la lliga regular ha jugat com els àngels i es va acomiadar de tothom a través del seu compte d’Instagram, com marquen els cànons de la modernitat. Sembla que jugarà a la lliga alemanya. “Va venir aquí per triomfar a la lliga i que li servís de trampolí. Busquem jugadores joves que es vulguin reivindicar”, explica Hugo Gotuzzo, que negociarà la seva renovació. “Hi ha bona voluntat i hem de parlar”, explica. El tècnic argentí confia a mantenir el bloc, tot i que lògicament hi ha altres jugadores amb ofertes.

Hi ha voluntat d’entesa amb la junta directiva i hem de parlar de la meva renovació els pròxims dies
Hugo Gotuzzo
Un altre curs que s’acaba però que ha estat especial. Gràcies a tots i a totes i a reveure
Ana Escamilla
Estic molt orgullós de les meves jugadores. Hem jugat la final contra un gran equip i hem presentat batalla. Ho hem donat tot
Estem relativament contents perquè mai s’està content quan es perd, però hem de valorar que som els campions de la lliga dels terrícoles
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)