Esports de muntanya

Núria Picas s’estrena com a diputada al Parlament

Curses de muntanya. La corredora manresana, que recentment també ha rebut la Creu de Sant Jordi, substitueix Oriol Junqueras

Núria Picas s’ha estrenat avui com a diputada al Parlament de Catalunya. La corredora manresana, que ocupava el número 25 en la llista d’ERC per Barcelona a les eleccions del 2017, participa en el ple d’avui, que ha començat a les 10 del matí i es preveu que duri fins a les 7 de la tarda. Picas substitueix Oriol Junqueras, que va deixar el seu escó al Parlament per prendre possessió del càrrec de diputat al Congrés, tot i que la Mesa presidida per la socialista Meritxell Batet l’ha suspès de les seves funcions juntament amb la resta de presos polítics escollits democràticament: Jordi Sánchez, Josep Rull i Jordi Turull.

Picas, que no ha amagat mai la seva ideologia independentista, atreviment que li ha comportat la pèrdua de patrocinadors, va rebre fa només uns dies la Creu de Sant Jordi pel seu “insubornable compromís amb la defensa de la democràcia i les reivindicacions nacionals de Catalunya.” La corredora catalana, de 42 anys i campiona de l’UTMB 2017, va fer un discurs en representació de tots els guardonats amb la Creu de Sant Jordi en el qual va tenir un record pels presos i els exiliats polítics catalans: “Fa massa temps que no hi són. Com diu el meu amic Raül Romeva, la presó dura un temps, però la dignitat i l’orgull hi són per sempre. Tornaran i aconseguirem tot allò que tenim, entre mans.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)