Esports de muntanya

Revetlla d’Ulldeter

Curses de muntanya. Camprodon tancarà demà passat les Mission X3, després de les proves del cap de Creus i Catllaràs, amb curses de 44, 24 i 13 quilòmetres

El Trail Ulldeter és demà passat el colofó de les BUFF Mission X3, el circuit de curses de muntanya que es va obrir a Roses amb el Trail Cap de Creus i que, a diferència de les anteriors edicions, acaba a Camprodon. El Trail Catllaràs, que s’havia disputat sempre al juliol i que es veia marcat per les altes temperatures a La Pobla de Lillet, es va moure en el calendari al maig aquest 2019. La cita camprodonina, la de més alta muntanya de les tres, proclamarà els vencedors de la general en les distàncies Marató, Trail i Express.

44 quilòmetres i 2.500 metres de desnivell positiu té la distància llarga, amb inici a 950 metres d’altitud i pas pels 2.420 del Coll de Trespics. Ona Sociats (Truga) ha guanyat les dues anteriors curses del circuit aquest any i, amb el triomf a la general coll avall, té al davant Tina Bes (Club Trail Running Girona), que buscarà la seva tercera victòria a Ulldeter (2016 i 18) i, així, ampliar el domini familiar a la cita perquè el seu germà Toti hi ha guanyat els anys 2014, 2015 i 2017. En homes, Albert Llonch (Grup Muntanya Vall de Camprodon) és el que correrà amb la calculadora a la mà per assegurar-se el triomf, mentre Pau Zamora (BUFF Pro team), Roberto García (HG AML), Roberto Sancho i Diego Arroyo (Matxacuca) o el veneçolà Samuel Dávila (Inverse) aspiren a la victòria que el 2018 es va adjudicar Zamora.

Jordi Vallès (Blue Motors) i Ruben Hernández (Club Trail Running Girona) han de resoldre el seu frec a frec en la general del Trail. Tenen 24 km i 1.300 m D + a la vall camprodonina per fer-ho, com Raquel Bosch (Club Trail Running Girona) i Irene Fuertes (HG AML), que a més compten amb la presència de la vencedora al Catllaràs Caitlin Fielder i la internacional Mònica Vives com a jutges. Els punts que sumin poden acabar de sentenciar en benefici de Bosch o Fuertes.

Arnau Aranda (Inverse Team) amb dos de dos i Airina Guillen (Trail Roca Blanc), amb triomf al Cap de Creus, són els favorits a alçar les Mission X3 en la categoria Express.

‘BES BROTHERS’

Guanyadors des del 2014, Tina pot igualar els tres triomfs del seu germà diumenge
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)