Esports de muntanya

Tina Bes, capítol 3

Curses de muntanya. La gironina guanya la marató del Trail Ulldeter, que tanca el Mission X3 a Camprodon

Tina Bes (Club Trail Running Girona) ja té les mateixes victòries en el Trail Ulldeter que el seu germà Toti, tres. El triomf d’ahir suposa el sisè seguit dels Bes Brothers des del 2014. Ella va guanyar aquesta edició, la de l’any passat i la del 2016. Ell va alçar els braços a la vall camprodonina els anys 2014, 2015 i 2017.

Bes va fer els 44 quilòmetres i 2.500 metres de desnivell positiu acumulat en 5h40:44, després de completar la remuntada a Ona Sociats (Inverse), segona amb 5h44:33 i guanyadora de la general de les Mission X3 –havia guanyat al cap de Creus i el Catllaràs. Sara Sanante (Mallorca Trail) va tancar el podi femení ahir.

Albert Llonch (Grup Muntanya Vall de Camprodon) va ser proclamat campió de les Mission X3 2019 en la distància marató. Samuel Dávila (Inverse) va liderar la cursa de principi a fi, en 4h29:50. Genís Zapater (Merell) i Diego Arroyo (Matxacuca) van compartir l’arribada i van ser segon i tercer a 3:43.

El recorregut Trail tenia 24 km i 1.300 m D+. Jordi Vallès (Blue Motors) va ser el més ràpid amb 2h17:56, seguit de Rubén Hernández (Club Trail Running Girona), amb 2h19:53, i Lluís Aguilà (Fast Competició), amb 2h20:46; segon i tercer. Núria Gil, amb 2h44:10, va ser la més ràpida amb Anna Rovira i Caitlin Fielder (Club Trail Running Girona), a tres minuts i mig i cinc i mig. Vallès i Hernández són el primer i segon en la general, que en dones va guanyar Raquel Bosch (Club Trail Running Girona).

Arnau Aranda (Inverse Team) va signar el trio de triomfs al circuit de curses, en la modalitat Express, amb un temps d’1h12:53 en els 13 km i 800 m D+ d’Ulldeter. Jordi Baixés (Bicicarril) va ser segon a un minut i mig i Pau Torrent (GECA), tercer, amb 1h16:04. Airina Guillen (Roc Blanc) va lligar el seu segon triomf en tres curses i també la victòria en la general –segona en la cursa que no va guanyar. Maria Vinyet Noguero (CE Deporunners) i Jenny Arasil (Matxacuca) van ser segona i tercera.

La cita camprodonina va registrar una participació rècord amb 1.200 corredors.

MISSION X3

Albert Llonch i Ona Sociats són els vencedors del circuit en la distància llarga