Esport i política

Ja hi ha text definitiu per la nova Llei de l’Esport

Política esportiva. Els grups polítics agafen la responsabilitat ara perquè la tramitació sigui tot un èxit i Catalunya pugui seguir sent un referent esportiu

La UFEC han presentat aquest matí l’acord sobre el text definitiu de la ILP (iniciativa legislativa popular) per la nova llei de l’Esport i de l’Activitat Física. L’acte, que s’ha fet a la Plaça Joan Fiveller, davant del Parlament de Catalunya, ha servit per tornar a constatar la força de les federacions i la unió que hi ha entre totes. Gerard Esteva, president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, ha subratllat que totes les parts han anat en la mateixa direcció: “L’acord ha significat renúncies però la generositat que hem tingut tot ens ha donat una llei per a tothom”. La Generalitat de Catalunya té la intenció d’aprovar la Llei de l’Esport durant el darrer trimestre de l’any. El Govern, la UFEC i els diversos actors de l’esport a Catalunya van arribar a un acord perquè el text definitiu sorgís de modificar la ILP amb el consens de totes les parts per, d’aquesta manera, accelerar uns tràmits que serien més feixucs en el cas de pretendre aprovar un projecte de llei elaborat pel Govern. Els advocats de la Generalitat i els de la Unió de Federacions van acabar de redactar un text d’acord amb el consens i ara aquest document serà tramitat al Parlament, moment en el qual es poden produir les esmenes per part dels grups parlamentaris. La idea de les parts és procedir a la tramitació parlamentària. En el darrer trimestre de l’any, Gerard Esteva exposarà les línies mestres de la Iniciativa Legislativa Popular davant els grups de la cambra i demanarà el suport parlamentari al text consensuat, una presentació que acabarà amb la votació final i una aprovació pràcticament assegurada per la majoria sobiranista. La ILP va recollir el triple de signatures necessàries per presentar aquesta nova llei amb 154.492 mil mostres de suport. L’acte l’ha tancat Meritxell Budó, consellera de la Presidència de la Generalitat de Catalunya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)