Natació

Carbonell, sessió contínua

Natació artística. La barcelonina afronta la final de solo lliure com a segona de la rutina preliminar i convertida ja en la nedadora més llorejada en mundials

La barcelonina Ona Carbonell afrontarà aquest migdia (12 h) la final del solo lliure amb les bones sensacions que va mostrar en la rutina preliminar, en què va aconseguir la segona millor puntuació (93,8333), rere la russa Svetlana Romaxina (96,4667). “A nivell físic no és fàcil. Al final m’ha costat una mica físicament, però ho puc millorar amb vista a la final”, deia dilluns. En tot cas, Carbonell va mantenir a ratlla la japonesa Yukiko Inui (92,5667) i la ucraïnesa Marta Fiedina (92,0667), les altres candidates a les places del podi.

Faci el que faci en la final, la nedadora del CN Sabadell ja ha fet història a Gwangju perquè amb la plata assolida en el solo tècnic i el bronze en els highlights eleva la seva col·lecció fins a les 22 medalles, que la converteixen en l’especialista més llorejada en la competició. Amb el seu pas pel centre aquàtic de Yeomju, Carbonell ja ha deixat enrere altres icones de la sincronitzada com la també catalana Gemma Mengual (20 medalles) o la russa Natalia Ishenko (21, 19 d’or). Una altra de les sirenes que figura en el quadre d’honor és precisament Romaxina, la gran favorita en la final d’avui i que ja té 19 medalles, totes del metall més preuat. Si s’amplia el focus a altres esports aquàtics, els més guardonats en mundials de natació són els nord-americans Michael Phelps (33) i Ryan Lochte (27), mentre que en les dones destaquen Natalie Coughlin (20) i Katie Ledecky (15), encara en actiu.

Duet i equips

Carbonell va continuar ahir el seu atapeït programa a Gwangju i amb Paula Ramírez (Kallípolis) com a parella de ball va ocupar la cinquena posició en la preliminar del duet lliure (91,600). El lideratge, provisional, és per a les russes Svetlana Kolesnichenko i Svetlana Romaxina (96,6667), seguides per les xineses Xuechen Huang i Wenyan Sun (94,5333), i les ucraïneses Marta Fiedina i Anastasiya Savchuk (93,1333). De fet, si no hi ha canvis en el programa, Carbonell haurà competit en la preliminar d’equip lliure –era a les quatre de la matinada– abans d’afrontar la gran final del solo lliure. A diferència del conjunt espanyol, la selecció russa disposa d’un ventall molt més ampli de nedadores d’enorme qualitat i es pot permetre el luxe de prescindir de les seves millors solistes i duetistes a l’hora de confeccionar els equips.

LA XIFRA

22
medalles
aconseguides en set mundials (una d’or, deu d’argent i dotze de bronze)

L’equip tècnic, per sobre dels 90 punts

L’equip espanyol de rutina tècnica, al ritme de Bollywood, va superar els 90 punts (90,2506) en la final, però no va poder millorar la sisena posició de la fase preliminar. Rússia (96,9426) i la Xina (95.1543) van mantenir l’ordre jeràrquic, mentre que Ucraïna (93,4514) va desbancar el conjunt del Japó (92,7207) respecte al podi del mundial de Budapest. La cinquena plaça va tornar a ser per a Itàlia (91,0411), que va veure com el jove conjunt espanyol li retallava fins a 1,5 punts respecte a l’última edició del campionat. Les vuit joves de l’equip de Mayu Fujiki, sense Ona Carbonell, el formen les catalanes Paula Ramírez, Berta Ferreras i Iris Tió (Kallípolis), i Meritxell Mas (les Franqueses), a més de Sara Saldaña i Carmen Juárez (Sincro Retiro), Blanca Toledano (Real Canoe) i Elena Melian (Metropole).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)