Handbol

“ És el primer esport de la ciutat i això és un atractiu ”

Handbol. Sergi Mach deixa el Bordils per fitxar per l’Alarcos Ciudad Real, un dels aspirants a l’ascens a l’Asobal, amb el qual jugarà al Quijote Arena, escenari de grans duels europeus

“Estic molt content i emocionat. Quan em van trucar va ser molt fàcil i ràpid. Vaig notar que m’hi volien i jo també tenia ganes de fer el salt al món professional i començar a entrenar a un altre ritme, a fer cinc dies a la setmana i, en definitiva, a viure l’handbol i a millorar com a jugador”, explica Sergi Mach, des de dijous passat exjugador del Bordils i nou integrant de la plantilla de l’Alarcos Ciudad Real. El moviment ja feia dies que es donava per fet, però no va ser una realitat fins que les tres parts ho van publicar a les seves xarxes socials.

Mach, central de 22 anys, jugarà al Quijote Arena, un pavelló de gamma extra, escenari de grans partits de competició europea, tot i que ho farà, de moment, a divisió d’honor plata: “És un projecte que és a dalt des de fa anys, competint per tornar a l’Asobal. A més, han viscut una època daurada de l’handbol i tenen un equip per fer efectiu el retorn a la màxima categoria estatal.”

Objectiu declarat

Aquest ascens serà el principal objectiu del nou equip de l’exjugador blanc-i-verd i d’ell mateix, que cercarà de fer realitat el somni de competir a l’Asobal: “S’ha d’anar pas a pas i tot just acabo de fitxar, però és clar que tinc moltes ganes de jugar a la màxima categoria i haurem de fer una gran temporada per aconseguir-ho.”

Un aspecte que ha atret molt Sergi Mach és l’afició per l’handbol que hi ha a la ciutat castellana: “Dijous passat vam fer la presentació i ja vaig veure que el voltant està enfocat a això; al club, a l’equip. És el primer esport de la ciutat i això és un atractiu.”

El central també parla sobre el Bordils, el seu exequip, i valora com queda l’entitat després de la seva baixa: “Jo veig bé l’equip. Quan passen coses com aquesta sempre hi ha dubtes. Ja ha anat marxant gent com l’Edu Nonó, en Marc Canyigueral i en Dalmau Huix, per exemple, però gràcies a una base que rendeix sempre hi ha un bon equip que acaba sortint endavant i salvant-se. Els desitjo el millor i estic segur que ho aconseguiran.” La nova etapa del central de Sant Julià de Ramis començarà el 5 d’agost, quan l’Alarcos Ciudad Real començarà la pretemporada.

GOLEJADOR

Sergi Mach ha vist porteria en les darreres tres temporades: 251 gols marcats

Canyigueral, el primer, i Huix, l’antecedent

Marc Canyigueral va ser el primer a emprendre l’aventura professional, des del Blanc i Verd, l’estiu del 2015 després de dues temporades del Bordils a Plata. Va debutar a l’Asobal amb l’Aranda i, després de dos anys més a la màxima categoria, amb el Conca, va tornar el curs passat. L’estiu del 2016 Edu Nonó feia el salt per jugar dos anys a l’Asobal amb el Bidasoa abans de retirar-se i, Esteve Ferrer, anava al Tuïr i, com Canyi, tornava fa un any. Dalmau Huix va ser el primer a fitxar per un equip de Plata, el 2017 pel Torrelavega. L’estiu passat va anar al Zamora, que venia de l’Asobal i amb qui ha renovat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)