Atletisme

Victòria de Mechaal

Atletisme. El palamosí guanya els 3.000 m de la superlliga europea i Berta Castells és setena en el martell. L’equip espanyol acaba sisè en una gran actuació i és manté a la màxima categoria

Els catalans Adel Mechaal, Berta Castells, Bernat Erta i Carmen Sánchez han sumat punts importants perquè l’equip espanyol acabi en la sisena posició de la superlliga europea i és mantingui a la màxima categoria l’any en què hi haurà reducció d’equip. Dels dotze equips que han competit, els cinc darrers han baixat de la màxima categoria.

El palamosí ha guanyat els 3.000 m en una cursa en què ha estat ben situat a cada moment i ha imposat la seva velocitat en la recta final per aconseguir una victòria de prestigi. Adel Mechaal estava en el grup de davant en el primer quilòmetre (2:52.00) i ja ha passat primer en el segon (5:34.49). A falta d’una volta han quedat al davant l’italià Yemaneberhan Crippa –guanyador dels 5.000 m dissabte–, el palamosí, el britànic James West i el suec Kalle Berglund. Adel Mechaal s'ha situat primer a falta de cent metres i no ha tingut problemes per aconseguir la victòria amb una marca de 8:02.51, per davant de Kalle Berglund (8:02.79).

En el llançament de martell Berta Castells ha acabat en la setena posició amb un tir de 65,35 m aconseguit en la seva primera temptativa. La torrenca ha fet un nul en la segona i en la tercera ha arribat a 64,67 m. Els altres dos catalans han disputat els relleus 4x400 m que han tancat la competició. La molletana Carmen Sánchez ha fet equip amb Andrea Jiménez, Aauri Lorena Bokesa i Salma Celeste i ha ocupat la setena posició amb una marca de 3:32.72. En la mateixa prova masculina el lleidatà Bernat Erta ha competit amb Óscar Husillos, Darwin Andrés Echeverry i Samuel Garcia. Han estat quarts amb un temps de 3:04.52.

Els components de la selecció espanyola han aconseguit tres victòries en aquesta darrera jornada de la superlliga europea. A banda del triomf d’Adel Mechaal, també han guanyat Orlando Ortega en els 110 m tanques (13.38) i Fernando Carro en els 3.000 m obstacles (8:27.26).

Títol per a Polònia

L’equip estatal ha mantingut la sisena posició en la qual va acabar la segona jornada i ha sumar 294,50 punts. El títol ha estat ser per a Polònia (345), que l'ha aconseguit per primera vegada en la seva història, i el segon lloc ha estat  molt disputat i tres equips han acabat en un punt i mig. Alemanya s'ha assegurat el segon lloc en l’última prova amb 317,50 punts, França ha estat tercera a un punt (316,50) i Itàlia s'ha quedat fora del podi per mig punt (316). La darrera plaça de permanència se l'ha emportat Ucraïna després d’una gran lluita amb la República Txeca, a qui ha superat de cinc punts i mig. També han baixat Suècia, Grècia, Finlàndia i Suïssa.

Des de la segona categoria ha aconseguit l’ascens Portugal. La superlliga ha quedat reduïda a vuit equips, però en l’edició del 2021 n’hi haurà nou perquè es disputarà a Minsk i Bielorússia també hi serà present.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)