Tennis

Coetànies, veïnes i top 100

Tennis. Les empordaneses Badosa i Bolsova, que es porten només nou dies de diferència, han coincidit per primer cop aquesta setmana entre les cent millors jugadores del món

Tenen la mateixa edat –van néixer el novembre de 1997 i es porten només nou dies–, pràcticament són veïnes –una, de Palafrugell, i l’altra, de Begur–, juguen al mateix esport –tennis–, i en períodes de formació s’han entrenat al mateix club –Santa Cristina d’Aro, a les ordres de Marcelo Wieliwis, que va morir a final de maig passat–. Les coincidències entre Paula Badosa i Aliona Bolsova són sorprenents. Des d’ahir, encara n’hi ha una altra. Totes dues estan entre les cent millors jugadores del món.

L’última actualització del rànquing de la WTA situa Paula Badosa en el lloc 90 (670) i Aliona Bolsova en el 100 (612 punts). La primera no s’ha mogut de posició respecte a la setmana passada, en la qual va fer la seva entrada en aquest grup selecte després d’arribar consecutivament a les semifinals dels tornejos de Palerm i Karlsruhe. La segona ha progressat dues posicions per la pèrdua de punts de jugadores rivals i torna als llocs d’honor del rànquing després de tres setmanes absent.

En progressió

Fa només uns mesos, entrar en el top 100 mundial era el somni d’aquestes dues jugadores empordaneses. Badosa va començar l’any en el lloc 142 i Bolsova, en el 170. Més de mitja temporada després, totes dues recullen els rèdits de la feina ben feta. Superar el top 100 mundial significa trencar una barrera psicològica i entrar directament en l’elit. Però, a més, també suposa que, a partir d’ara, tant Badosa com Bolsova ho tindran més fàcil per entrar per la via directa en els quadres principals dels tornejos WTA, sense necessitat de passar per les feixugues fases prèvies.

Fins ara, les dues jugadores empordaneses transitaven per tornejos del circuit ITF, que aporten molts menys punts –i premis en metàl·lic– per al rànquing mundial. Les seves participacions en tornejos del circuit WTA eren escadusseres, per bé que en alguns casos han pogut superar les prèvies o jugar els quadres principals amb una invitació.

Totes dues han entrat, fins i tot, en el quadre principal de tornejos del Grand Slam. Paula Badosa, campiona júnior de Roland Garros el 2015, ha superat aquests anys les prèvies de l’obert d’Austràlia i Wimbledon, tot i que en els dos tornejos no va avançar més enllà de la primera eliminatòria. Bolsova va convertir-se en una de les revelacions de Roland Garros en superar la qualificació i plantar-se en els vuitens de final, en els quals va perdre contra la jove promesa nord-americana Amanda Anisimova (17 anys). Aquest resultat va catapultar definitivament la jugadora de Palafrugell, que en el primer rànquing mundial del mes de juny va saltar del lloc 137 al 90.

Entre Bolsova i Badosa encara hi ha més coincidències de les esmentades a l’inici. Les dues jugadores han hagut de superar grans obstacles per arribar fins on són. Bolsova va revelar després de Roland Garros que havia patit episodis de bulímia i que havia estat sotmesa a una forta pressió per part del seu pare. Badosa, fa només uns dies, parlava dels estats d’angoixa i depressió que ha patit. Totes dues semblen haver deixat enrere aquests moments complicats. Consolidar-se en la primera divisió del tennis mundial i acabar l’any entre les 100 millors del món serà, ara, la seva tasca.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)