Hoquei sobre herba

Es queda amb la plata

La selecció espanyola, amb onze jugadors catalans, perd la final de l’europeu contra una Bèlgica molt superior que guanya el títol per primer cop

Espanya desaprofita sis penals córner

Bèlgica 5 ESPANYA 0

BÈLGICA:Vanasch, Arthur van Doren, Van Aubel, Boccard, Stockbroekx, Briels, Denayer, Gougnard, Luypaert, Wegnez i Boon –equip inicial–; Dohmen, Charlier, De Kerpel, Hendrickx, De Sloover, Kina i Loic van Doren (p.s.).ESPANYA:Cortés, Enrique, Delàs, Iglesias, Sallés, Tarrés, Lleonart, De Frutos, Ruiz, Romeu i Quemada –equip inicial–; Ricardo Sánchez, Ignacio Rodríguez, Enrique González, Arana, Piera, Boltó i Garin (p.s.).GOLS:1-0 (10’) Dohmen. 2-0 (16’) Van Aubel. 3-0 (18’) Boon, de penal córner. 4-0 (27’) Stockbroekx. 5-0 (39’) Hendrickx, de penal córner.ÀRBITRES:Jakub Mejzlik (Hongria) i Ben Goentgen (Alemanya). Van mostrar targeta groga a Hendrickx i targeta verda a De Kerpel i Kina.

La selecció espanyola masculina va perdre la final de l’europeu i es va haver de conformar amb una meritòria medalla de plata, davant una Bèlgica que es va mostrar molt superior. Espanya, amb onze jugadors catalans, no va poder plantar cara al conjunt amfitrió, que la va derrotar per un clar 5-0. El conjunt belga es va mostrar molt encertat en atac, va guanyar per primera vegada en la seva història el títol europeu i va aconseguir la classificació per als Jocs Olímpics de Tòquio 2020. El combinat estatal va tenir les seves ocasions, però va desaprofitar sis penals córner. Aquesta és la tercera medalla de plata que guanya la selecció estatal masculina després de les que va aconseguir els anys 2003 i 2007. També té dos títols de campiona europea dels anys 1974 i 2005.

Bèlgica va disposar de les primers ocasions de perill i es va avançar en el marcador en el minut deu. En aquest primer quart els dos equips van disposar de dos penals córner però no els van transformar. En l’inici del segon període el conjunt amfitrió va marcar dos gols en dos minuts, el primer en inferioritat numèrica, i amb el 3-0 va encarrilar la final i el títol. Al descans es va arribar amb un 4-0 per al conjunt amfitrió després que Espanya desaprofités un altre penal córner.

En l’inici de la segona meitat el conjunt estatal va anar més a l’atac per intentar entrar dins del partit i va tenir algunes bones ocasions. El seu encert davant la porteria rival va continuar essent zero, i va desaprofitar dos penals córner consecutius assenyalats al seu favor en pocs segons de diferència. Uns minuts després Bèlgica va marcar el 5-0 de penal córner i va deixar la final sentenciada a falta de vint minuts. El conjunt belga va controlar el partit sense problemes i el combinat estatal no sabia com superar el seu joc. Espanya va desaprofitar el seu sisè penal córner i es va quedar sense poder marcar el gol de l’honor tot i que Bèlgica va jugar cinc minuts amb deu homes per una targeta groga.

Espanya va començar i va acabar el campionat d’Europa de la mateixa manera, perdent contra Bèlgica per 5-0. El partit inaugural de la competició va enfrontar en la fase de grups el conjunt belga i l’estatal, i en aquella ocasió els amfitrions també van aconseguir la victòria per 5-0.

El bronze, per a Holanda

En el partit per la tercera posició Holanda va derrotar Alemanya per 0-4 i es va emportar la medalla de bronze. Al descans es va arribar amb un curt 0-1, i va ser en els darrers dos minuts amb un penal stroke i un penal córner que va sentenciar. El conjunt alemany va dominar més, va disposar de nou penals córner, i no en va transformar cap.

SEGONA POSICIÓ

3
medalles de plata
ha guanyat la selecció espanyola en l’europeu (2003, 2007 i 2019).

Les noies lluitaran pel bronze

La selecció espanyola femenina lluitarà aquest migdia (13.30 h) per la medalla de bronze contra Anglaterra. Els dos equips hauran de deixar enrere les seves doloroses eliminacions en les semifinals i afrontar un partit vital per pujar al podi. Espanya, amb vuit jugadores catalanes, va caure en el darrer minut contra Alemanya (2-3) i Anglaterra va ser golejada (0-8) per Holanda. Els dos equips s’han enfrontat en quatre ocasions en la lluita per la medalla de bronze i en les quatre el conjunt anglès ha pujat al podi. Espanya ho vol canviar.