Ciclisme

Acte de contrició

Marc Soler demana perdó pels seus gestos contra les ordres d’equip als Cortals d’Encamp quan el Movistar el va obligar a esperar Nairo Quintana quan ell es dirigia cap a la victòria d’etapa en l’etapa reina

L’endemà de la tempesta, en tots els sentits, que hi va haver en l’etapa reina de la Vuelta a Andorra, el Movistar va llegir la cartilla a Marc Soler, que es va queixar amb gestos ostentosos per l’ordre de l’equip que va rebre –esperar Nairo Quintana– quan s’encaminava cap al triomf als Cortals d’Encamp. Ho va confirmar un dels directors de l’equip, Pablo Lastras, en declaracions a Marca: “Soler ha de fer un examen de consciència. No va estar bé i tothom va veure les imatges. Als nostres corredors els demanem responsabilitat i compromís. Ell va perdre molt de temps a Calp i li vam dir quin seria el seu rol a partir de llavors; si no ho va entendre li ho haurem de tornar a explicar.”

Soler també va parlar amb els mitjans per demanar públicament perdó per la inèdita situació que es va viure en els quilòmetres finals: “Em vaig escalfar un moment, però no tornarà a passar. Ja he demanat disculpes a tot l’equip.” El ciclista va mirar de justificar la seva reacció: “ Mai m’havia trobat en una situació com aquesta i em van passar moltes coses pel cap. Realment me’n penedeixo perquè sé molt bé que hem vingut a guanyar la Vuelta amb Nairo o Valverde. Aquest és l’objectiu de Movistar i tot l’equip i a Andorra havíem d’aprofitar la caiguda de López i el fet que Roglic havia quedat tallat.”

Tot i la situació incòmoda, Lastras va confirmar que confien en el ciclista de Vilanova, que té contracte fins al 2021, per liderar l’equip el 2020 al costat d’Enric Mas.

Quintana, tranquil

Nairo, líder de la Vuelta, va treure ferro a la situació que va viure amb Soler: “Vam fer el que havíem de fer, teníem corredors a davant i ho vam aprofitar.” El colombià afrontarà la contrarellotge d’avui entre Juranson i Pau (36,2 km) amb només sis segons d’avantatge respecte a Roglic (Jumbo), gran favorit per situar-se com a nou líder de la prova. L’eslovè i López van caure durant la pedregada que va caure en els quilòmetres finals de l’etapa de diumenge. Roglic va reaccionar bé i va anar de menys a més.

Quintana també va confirmar oficialment la seva marxa del Movistar a l’Arkea: “És un matrimoni que s’ha acabat, però me’n vaig agraït perquè hi he passat els millors anys de la meva vida com a ciclista.” L’equip espanyol, que ja havia perdut Mikel Landa (Bahrain Merida), també es va acomiadar oficialment ahir de Richard Carapaz, l’últim vencedor del Giro, que ha signat per la propera temporada per l’Ineos, on treballarà per Bernal i companyia.

PROTAGONISTES

No tornarà a passar, em vaig escalfar però sé que he vingut a la Vuelta a ajudar els líders
Marc Soler
CICLISTA DEL MOVISTAR

LA XIFRA

Vam fer el que havíem de fer, teníem corredors a davant i ho vam aprofitar
Nairo Quintana
ciclista del movistar
General (1.390,6 km)
1r Nairo Quintana (Movistar) 35h18:18
2n Primoz Roglic (Jumbo) a 0:06
3r M.Á. López (Astana) a 0:17
4t A. Valverde (Movistar) a 0:20
5è Tadej Pogacar (UAE) a 1:42
6è Carl Hagen (Lotto) a 1:46
7è Nicolas Edet (Cofidis) a 2:21
8è Rafal Majka (Bora) a 3:22
9è W. Kelderman (Sunweb) a 3:53
10è D. Teuns (Bahrain Merida) a 4:46
20è Marc Soler (Movistar) a 12:57
40è David de la Cruz (Ineos) a 34:06
50è A. Pedrero (Movistar) a 46:03
Punts
1r Nairo Quintana (Movistar) 70 punts
2n Primoz Roglic (Jumbo) 64
Joves
1r M.A. López (Astana) 35h18:35
Equips
1r Movistar 105h18:24
Muntanya
1r A. Madrazo (Burgos) 29 punts
20
segons
separen els quatre primers de la general després de les nou primeres etapes

Roglic, obligat a posar el turbo

L’eslovè Primoz Roglic (29 anys) ha demostrat un excel·lent nivell de forma. La seva calculada absència en el Tour fa que hagi arribat a la Vuelta en el moment ideal per conquerir la seva primera gran volta. També ho semblava en el Giro i no se’n va sortir. En la contrarellotge d’avui està obligat a marcar diferències respecte a Quintana, Valverde i López perquè queden un grapat d’etapes de muntanya que se li poden fer costerudes. En la contrarellotge del Giro (16 km) va avantatjar de 54 segons López i en la del Tour del 2018 (31 km), de 38 segons Valverde i de 3:54 Quintana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)