Natació

Belmonte serà la figura a la travessia de l’estany

Natació. L’organització confia a superar àmpliament els 2.000 inscrits en la prova, que arriba a la 76a edició i es disputa diumenge, tot just una setmana després del triatló de la copa del món

La 76a edició de la travessia de l’estany de Banyoles reunirà diumenge més de dos mil nedadors en una de les proves històricament més rellevants de l’esport gironí. Hi participarà la badalonina Mireia Belmonte (UCAM), la millor nedadora catalana de tots els temps, que va guanyar la prova el 2011 i el 2015 i té el rècord de la distància (25:52) en la categoria femenina. El clubha presentat avui la nova cita amb la presència d’Antoni Bramon, vocal de Cultura, del CN Banyoles; Jordi Congost, regidor d’Esports, i Marc Vicens, autor del cartell de la 76a edició.

“Les inscripcions van a molt bon ritme, esperem que el rècord de l’any passat (2.707) ajudi a mantenir el nombre de participants molt per sobre dels 2.000”, ha dit Bramon. A banda de Belmonte, els altres nedadors d’elit que han confirmat la seva presència a Banyoles són Jessica Vall, África Zamorano i Lidón Muñoz (CN Sant Andreu); Jimena Pérez (CN Gredos), guanyadora l’any passat; Pol Gil (UCAM), vencedor el 2015 i el 2017; Alberto Martínez (Cartagena), i Albert Escrits i Joan Lluís Pons (CN Sant Andreu).

Marc Vicens (Cornellà de Terri), l’autor del cartell, ha explicat que el fet d’haver participat en la travessia l’havia inspirat a l’hora de dibuixar el cartell. “Busquem artistes relacionats amb el territori”, hi ha afegit Antoni Bramon.

La travessia consta de diverses categories. A dos quarts d’onze es donarà la sortida a la dels menors (11 i 12 anys), que tindrà una distància de 1.000 m. La travessia dels petits (10 anys) és de 400 m. La tradicional, la que agrupa tant els professionals com els nedadors aficionats, va de la banda sud de l’estany a la banda nord, el paratge de Lió, i té 2.115 m. A banda dels trofeus individuals, hi ha diferents premis per als clubs, com ara el trofeu Miquel Masgrau, el Llorenç Castañer, el Dolors Feixas i el David Moner.

La travessia arribarà tot just una setmana després que Banyoles hagi estat escenari d’una de les proves de la copa del món de triatló, competició en què algunes de les grans figures mundials ja van participar.

LES DADES

2.115
metres
hauran de recórrer els participants en la travessia de diumenge.
2.707
inscrits
és el rècord que es va establir l’any passat amb motiu de la celebració de les 75 edicions
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)