Natació

Palafrugell i la seva cita anual d’aigües obertes

Natació. L’onzena edició de la Radikal Ocean52 tindrà aquest dissabte més de 1.400 participants entre totes les distàncies

La Radikal Ocean52, la competició d’aigües obertes de referència a l’Estat, espera en la seva onzena edició aquest dissabte més de 1.400 participants entre totes les distàncies. Hi ha nedadors populars, aficionats a les aigües obertes i especialistes de nivell internacional. La prova es fa entre Calella de Palafrugell i Llafranc i ja és una cita ineludible del calendari.

Albert Castejón i Joan Casanovas, els dos vencedors d’anteriors edicions, encapçalen un cartell en què també figuren noms de referència com ara els d’Alberto Martínez, Pol Gil, Ferran Julià, Lluís Escrits, Àlex Ramos, Cristina Garcia Kiritxenko, Marc Vivas, Guillem Lázaro, Izan Cubillas, Marcos Gil o Janna Blaya. Aschwin Wildeboer, campió del món i posseïdor del rècord mundial en el seu moment en els 100 i 200 m esquena, també serà a la línia de sortida; un dels moments més espectaculars i seguits per al públic i acompanyants.

Exhibició artística

L’equip estatal de natació artística, que va guanyar el bronze en l’últim campionat del món, participarà per primer cop en la prova i nedarà les distàncies 3.5 i 1.5; després de les quals, i si les condicions no ho impedeixen, faran una exhibició de natació artística al mar i s’afegiran a l’activitat de recollida de residus a la platja, Beach Cleanup, promocionada per Ocean52.

Els recorreguts són els de les últimes edicions, d’1,5 quilòmetres i 7 entre Calella de Palafrugell i Llafranc. Per segon any, hi ha el de 3 quilòmetres i mig, des de les illes Formigues fins a Llafranc. Els organitzadors ofereixen també una opció súper. Consisteix a nedar primer la de 7 quilòmetres i, un cop acabada, sempre que es faci en menys de tres hores, fer la de 1.500 m. Una opció que també es pot fer si en primer lloc s’escull la de 3.500. Es pot participar també per relleus, en equips de quatre que han de nedar una distància de 800 metres cadascun.

L’esdeveniment, que s’allarga tot el cap de setmana, se centra aquest any en la protecció dels oceans. Hi ha activitats de caràcter familiar vinculades a la natació en aigües obertes. El village, està situat a Llafranc i, a més d’activitats infantils, proves al mar per a nenes i nens (la Radikal Kids), s’hi fan ponències i activitats de sensibilització.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)