Hoquei sobre herba

La selecció espanyola supera Corea del Sud (2-1)

Hoquei sobre herba. El conjunt d’Adrian Lock guanya el primer duel del preolímpic, mentre que el combinat masculí empata amb França (3-3) després de remuntar un 0-3 advers. Demà es decidiran les places olímpiques

La selecció espanyola femenina ha superat Corea del Sud per la mínima (2-1) i la masculina ha empatat amb França (3-3) en el primer partit del preolímpic disputat a València. Els dos equips es jugaran la plaça per als Jocs de Tòquio demà en el mateix escenari i horari: l’Espanya-França a les 18 h, i tot seguit l’Espanya-Corea del Sud, a les 20 hores. En aquest nou format del preolímpic es computen els gols de tots dos partits.

Remunten un 0-3

El primer quart del partit masculí ha estat de control, sense cap dels dos equips assumint riscos. Fred Soyez demanava més mobilitat als seus jugadors i només començar el segon quart han forçat el primer penal córner. Josep Romeu ha enviat la bola desviada al costat esquerre del porter rival. França, en canvi, ha marcat tot seguit en el primer penal córner rubricat per Charlet (19’). El gol ha deixat el conjunt espanyol tocat i el combinat bleu ho ha aprofitat per ampliar les diferències amb dues dianes més de Baumgarten (26’) i Bellenger (29’). Xavi Lleonart h aturat la sagnia de penal (30’) abans d’arribar a l’equador. El descans ha estat revitalitzant. Després de la represa, el conjunt espanyol ha fet un pas endavant, ha generat més joc per les bandes i si més no ha salvat l’empat amb dos penals córner de Pau Quemada (41’ i 50’) davant una França més especulativa i cansada.

L’equip d’Adrian Lock, superior

La primera meitat de l’eliminatòria femenina ha acabat amb taules. Les coreanes sorprenien a la defensa hispana en la transició i s’avançaven amb un gol de penal córner (19’). L’equip espanyol no ha tardat a reaccionar i Belen Iglesias empatava poc després (23’), aprofitant un mal rebuig de la portera asiàtica. En la segona meitat, Corea del Sud ha avançat línies, però les d’Adrian Lock s’han mostrat fermes en defensa i han sabut esperar el seu moment per prendre la iniciativa. Lola Riera (39’), de penal córner, ha avançat a Espanya abans de tancar el tercer quart. L’equip estatal, amb majoria catalana, tenia el partit sota control, però no ha pogut ampliar l’avantatge en dos penals córners que ha tingut en els últims minuts de joc.