Natació

Qüestió de prioritats

Natació. Mireia Belmonte renuncia a l’estatal i l’europeu de piscina curta per preparar la participació a l’Amsterdam Swim Cup a mitjan desembre, la primera prova selectiva per als Jocs Olímpics de Tòquio

El campionat d’Espanya d’hivern, en piscina de 25 metres, alça el teló demà i el tancarà diumenge a Gijón sense la presència de Mireia Belmonte, però amb la participació d’altres referents destacats de la natació catalana com ara Jessica Vall, Marina García, África Zamorano, Albert Escrits i Paula Juste. Tampoc no hi faltaran els nedadors del CN Sant Andreu Joan Lluís Pons i Lidón Muñoz, i el del CN Terrassa Miguel Duran. La cita és classificatòria per a l’europeu de piscina curta que es disputarà a Glasgow del 4 al 8 de desembre.

La temporada olímpica ja està en marxa i, òbviament, els principals nedadors centren tots els esforços en els Jocs de Tòquio del 2020. La badalonina Mireia Belmonte, que a l’estiu va tenir un paper discret en un mundial de Gwangju on va arribar curta de preparació, prioritza el trajecte olímpic i per això renunciarà tant a l’estatal de Gijón com a l’europeu de Glasgow. Per dates, el campionat continental queda molt a prop de l’Amsterdam Swim Cup (del 13 al 15 de desembre), que es disputa en una piscina de 50 m i és la primera prova que ha designat la Federació Espanyola de Natació per aconseguir les mínimes de participació olímpica. Belmonte, amb el seu tècnic Fred Vergnoux, té marcada en vermell la prova d’Amsterdam per començar a aplanar el camí cap a Tòquio. Les altres cites marcades en el calendari pel nou director tècnic Luis Villanueva per aconseguir el bitllet olímpic són el campionat d’Espanya absolut Open de Primavera (Sabadell, de l’1 al 5 d’abril) i l’europeu de Budapest (de l’11 al 17 de maig).

A diferència dels nedadors de Fred Vergnoux, el grup d’elit que dirigeix Jordi Jou al CN Sant Andreu no renunciaran a competir en el campionat d’Espanya d’hivern. “Com a club i com a institució crec que és important participar en una competició d’alt nivell com és un campionat d’Espanya, en piscina de 25 metres”, remarca Jou. En aquest sentit, un contingent de divuit persones (setze nedadors i dos tècnics) del club barceloní van arribar ahir mateix d’una concentració al Pas de la Casa (Andorra), que ha de servir de condicionament general de la temporada. Tot i l’estada en alçada (2.100 m), el grup del Sant Andreu tampoc ha preparat específicament el campionat de Gijón, més enllà d’entrenar-se durant algunes setmanes en una piscina de 25 metres. “No és una preparació per al final d’aquest cicle, ja que al desembre hi ha una competició assenyalada que és molt més important”, destaca el tècnic andreuenc en referència a l’Amsterdam Swim Cup. Així, com Belmonte, també competiran a la capital holandesa els nedadors del CN Sant Andreu Jessica Vall, Joan Lluís Pons, Lidón Muñoz, África Zamorano, Albert Escrits i Júlia Pujadas, a més del fondista canari Raúl Santiago i, per tant, renunciaran a l’europeu de Glasgow. “Des del principi teníem clara aquesta idea i, a més, m’agradava molt la possibilitat de tancar el primer cicle amb una gran competició internacional en una piscina de 50 metres, i després potser ja pots afrontar els últims set mesos de preparació amb alguns objectius complerts”, sentencia. En tot cas, l’estatal de Gijón pot servir perquè els nedadors sense aspiracions olímpiques tinguin més possibilitats per accedir a un europeu de piscina curta.

LA DADA

Vall, Garcia, Zamorano i Escrits lideren la participació catalana a Gijón
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)