Esports de muntanya

Bronze per a Oriol Cardona

Curses de muntanya. El banyolí és tercer en el campionat del món de la IAAF, la darrera cursa de la temporada en què ha estat segon en la copa del món. Sheila Avilés, cinquena

Oriol Cardona va tancar la temporada amb el tercer lloc en el campionat del món de llarga distància de la IAAF, a la Villa La Angostura; la porta d’entrada al Parc Nacional Los Arrayanes, a la Patagònia, amb 41,5 quilòmetres i pas pels 2.184 metres d’alçada. El banyolí, que va ser segon en la copa del món, va assegurar-se el podi precisament en el descens del Cerro Bayo per arribar amb 3h20:42. “És el primer cop que corro amb aquests corredors tan potents i no m’imaginava que em pogués anar tan bé”, va dir en l’arribada el també guanyador de la Buff Epic Trail aquest any.

Jim Walmsley (EUA) va guanyar amb un temps de 3h12:34 i després de mantenir un frec a frec amb l’italià Francesco Puppi, segon a menys d’1 minut. El també català Andreu Simón va ser cinquè i Antonio Martínez, setè, resultats que van donar a la selecció espanyola el triomf per equips.

La vencedora de la copa del món, la igualadina Sheila Avilés, va ser cinquena i Eli Gordon, novena. El títol femení va ser per a la romanesa Cristina Simon, i les franceses Adeline Roche i Blandine L’Hirondel van ser segona i tercera.