Esport i política

Rússia, exclosa de les competicions de caràcter mundial durant quatre anys

Dopatge. La decisió de l’Agència Mundial Antidopatge deixa l’equip rus fora dels Jocs de Tòquio 2020 i els d’hivern de Pequín 2022

L’Agència Mundial Antidopatge (AMA) ha exclòs avui Rússia dels campionats del món de tots els esports i també dels Jocs Olímpics durant els pròxims quatre anys degut a la manipulació de les dades del Laboratori de Moscou. La decisió del comitè executiu de la AMA, que deixa l’esport rus fora dels Jocs de Tòquio del 2020 i dels d’hivern de Pequín 2022, entre d’altres, ha estat unànime, segons informe des de Lausana l’Agència Antidopatge Russa (Rusada) a mitjans russos. Tot i que prohibeix a Rússia organitzar competicions esportives internacionals, deixa oberta la possibilitat a què els esportistes russos que demostrin que estan nets competeixin sota bandera neutral, com ja passa en els grans campionats d’atletisme. Rússia té 21 dies per presentar una apel·lació contra aquesta sanció al TAS, que és qui tindrà l’última paraula però que difícilment resoldrà aviat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)