Espanya perd de penal en el darrer segon i s’ha de conformar amb la plata mundial

Handbol. La selecció espanyola disputa una gran final però cau contra Holanda per 29-30 després de tenir un atac amb 21 segons per guanyar el títol

La selecció espanyola perd la final del mundial de penal i en el darrer segon, i s’ha de conformar amb una meritòria medalla de plata. Espanya perd contra Holanda per 29-30 després de disputar un gran partit. L’equip dirigit pel català Carlos Viver i amb la pivot catalana Eli Cesáreo, disposa d’un atac de 21 segons per guanyar el títol amb 29-29 en el marcador però la portera holandesa Tess Webster atura el llançament d’Alexandrina Cabral. El seu intent de sacada ràpid es bloquejat per la pivot Ainhoa Hernández que veu la targeta vermella directa i xiula penal contra Espanya. Lois Abbingh el transforma i dona el primer títol mundial a les holandeses.

L’equip estatal fa una bona final, domina molts minuts durant la primera meitat en la que arriba a tenir quatre gols de marge. S’arriba al descans amb un 13-16 per Holanda, que amplia l’avantatge en la segona meitat. La reacció de les jugadores estatals les porta a empatar el partit (29-29) a un minut i mig del final i a optar a la medalla d’or fins al final.

La tercera posició del mundial se l’ha emportat Rússia que ha derrotat Noruega per 28-33 en el partit per la tercera i la quarta plaça.