Més esport

Els Dracs tornen a regnar en la copa d’Espanya (15-3)

Futbol americà. Els de Badalona s’imposen als Black Demons de Las Rozas en la final jugada al Masnou i el xutador Jordi Brugnani s’emporta el trofeu al millor jugador del partit

Els Dracs de Badalona mantenen el seu regnat en el futbol americà després de conquerir la seva sisena copa d’Espanya, la quarta consecutiva, en la final que es va jugar ahir al Masnou. El degà d’aquest esport a Catalunya va batre l’equip madrileny de Las Rocas Black Demons per 15-3. Jordi Brugnani va ser escollit com a jugador més valuós del partit.

Els dos equips es coneixien bé. Disputaven la tercera final seguida i no hi havia gaires secrets a descobrir. En atac es va notar que els jugadors encara estan en fase de rodatge abans de la lliga, que començarà el proper 11 de gener. Els Dracs es van avançar en el primer quart amb l’únic touchdown del partit, anotat per Guillem Garcia després d’una gran passada del quarterback Sergi Gonzalo (7-0). Els madrilenys van intentar respondre amb la velocitat de Javier Carrasco, però la defensa badalonina no va tenir miraments. Abans del descans, a més, els Dracs vam ampliar la diferència amb un gran xut des de més de 40 iardes transformat per Jordi Brugani (10-0).

Després de la represa, els Black Demons van allargar les jugades però no van trobar tampoc el camí cap a la línia d’anotació. L’únic que van aconseguir, al principi de l’últim quart, va ser la possibilitat de xutar un field goal, que Álvaro Peñas no va desaprofitar (10-3).

Els Dracs, però, tenien les idees clares. El xutador Jordi Brugnani, un altre cop amb molt bona punteria, va col·locar tres punts més al caseller dels badalonins (13-3), un resultat que situava l’equip d’Óscar Calatayud a un pas del títol. Ja en el tram final amb un placatge els catalans van sumar dos punts (15-3) i van recuperar la possessió, fet que els va permetre anar consumint el temps de joc abans que els Black Demons, només amb dos minuts, recuperessin la pilota.

Amb La Marató

El partit també va col·laborar amb La Marató de TV3. Així, el sorteig inicial el va fer Tony Molinos, exjugador de futbol americà i impulsor d’un projecte sense ànim de lucre que lluita fa temps contra una malaltia minoritària que té el seu fill.

LA XIFRA

6
títols.
Són els que han conquerit els Dracs en aquest torneig, que ahir va viure la 24a edició.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)