Més esport

Sorpresa al Sant Jordi

Pàdel. La pressió tenalla la catalana Sainz i la menorquina Triay, que cauen inesperadament en els quarts de l’Estrella Damm Master de Barcelona

La catalana Lucía Sainz i la menorquina Gemma Triay, la quarta parella del món integrada per les dues números 8 del rànquing, van caure ahir contra tot pronòstic contra la malaguenya Carolina Navarro i l’argentina Cecilia Reiter –totes dues comparteixen la quinzena posició del món– per 6-3 i 7-6 en el primer partit de quarts de final de l’Estrella Damm Master, final que es juga al Sant Jordi de Barcelona fins diumenge. Tenallades per la pressió de sentir-se clarament favorites i també de jugar a casa, Sainz i Triay van jugar amb safates massa curtes i el braç encongit. Les veteranes i exnúmeros 1 Navarro i Reiter van trencar de seguida i amb 4-1 van arribar a tenir dues pilotes per consumar un segon trencament. Les locals les van salvar però la dinàmica no es va capgirar. La catalana, que afrontava la seva cinquena participació, amb un subcampionat el 2015 com a millor resultat, i la menorquina van iniciar el segon acte amb un break en el segon joc, van repetir en el quart i es van situar amb 4-0 i servei. Però vet aquí que les rivals van tornar a la càrrega, van igualar amb fe els dos trencaments i van abocar les favorites a una situació mental límit que es va resoldre en un tie-break. Sorpresa confirmada, Navarro i Reiter jugaran demà la semifinal contra la canària establerta a Sant Cugat Marta Marrero i la madrilenya Marta Ortega, les números 1, que van vèncer amb solvència les anteriors números 1, les bessones aragoneses Sánchez Alayeto. La lentitud de la pista del Sant Jordi no beneficia precisament la mà pesada de Marrero, però malgrat això van ser superiors –6-2 i 6-4 amb Ortega estel·lar.

En els quarts masculins, Bela i Tapia van complir contra la nova parella Silingo-Mieres; 6-1 i 6-3. El primer set va ser meteòric i en el segon van haver de treballar més, però mai no van tenir angoixa, amb la seguretat habitual de Bela i la màgia de Tapia. Demà, el nivell de dificultat serà més alt contra els números u, els andalusos Navarro i Lebrón, que ahir van suar de valent contra Ruiz i Botello.

Quarts de final. Femení
Navarro / Reiter - Sainz / Triay 6-3, 7-6
Marrero / Ortega - Alayeto / Alayeto 6-2, 6-4
Quarts de final. Masculí
Belasteguin / Tapia - Silingo / Mieres 6-1, 6-3
Navarro / Lebrón - Botello / Ruiz 3-6, 6-4, 6-4
Femení. Quarts de final (avui)
Josemaría / Nogueira - Brea / González 12 h
Salazar / Sánchez - Amatriaín / Llaguno 17.30 h
Masculí. Quarts de final (avui)
Lima / Galán - Stupa / Díaz 14 h
Gutiérrez / Sánchez Tello / Chingotto 19. 30 h
Semifinals. Femenines
Demà (12 h / 18 h)
Semifinals. Masculines
Demà (10 h / 16 h)
Finals
Diumenge (10 h masc. / 12 h fem.)

Fita històrica catalana

El rècord mundial d’assistència de públic que batrà demà Barcelona en un torneig de pàdel aplegarà al Sant Jordi 9.585 espectadors –tot venut des de fa setmanes–, més de 2.000 seients més que el registre que es va establir l’any passat en el Master final jugat al Madrid Arena i que el 15 de desembre va reunir 7.279 espectadors en el seu dia més àlgid, amb un total de 24.172 aficionats en les quatre jornades. El registre confirma la notorietat, tant de públic com sobretot de practicants, que ha adquirit aquest esport a Catalunya en els últims anys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)