Rugbi

Mala manera d’acabar l’any

Rugbi. Samu Ezeala, el jugador català que més impacte ha tingut en el Top 14, es trenca els lligaments a la copa d’Europa i estarà cap a vuit mesos de baixa

El jugador barceloní Samu Ezeala (1999, ASM Clermont Auvergne, Top 14) es perdrà tota la temporada després que el seu club ha confirmat que té una de les pitjors lesions possibles per als esportistes professionals, un trencament del lligament encreuat anterior i posterior del seu genoll. El jugador, que passarà els pròxims dies per la sala d’operacions, afronta un període de recuperació que serà probablement de vuit mesos, tot i que el primer pronòstic mostrava una lesió menor (tres mesos de baixa).

El jove ala barceloní es va trencar en el partit de la Champions Cup europea contra el Bath (52-26), quan només feia cinc minuts que era sobre el terreny de joc. En l’anterior partit davant els anglesos Ezeala havia debutat a la gran competició europea amb tota una exhibició, dues marques i esprints imparables a la seva banda.

En el seu debut en el Top 14, el gener del 2018, Ezeala ja va rebre el focus mediàtic per un acció que també el va enviar a l’hospital. El jove jugador, de només 18 anys, va topar contra l’internacional francès Virimi Vakatawa (Racing 92), precisament un dels seus ídols, i va quedar inconscient sobre la gespa. No va poder jugar cap més partit aquella temporada.

En el seu retorn, sis mesos després, va fer dues marques en un partit contra l’Auge. La seva progressió ha estat meteòrica i l’ha conduït a ser convocat per la selecció francesa de rugbi a 7, fet que l’ha obligat a renunciar a la selecció espanyola. Ezeala, format al BUC, va anar amb 15 anys cap a Clarmont per formar-se en el planter del club.

Durant aquesta temporada ha aprofitat les baixes d’Aliveriti Raka i Damain Peraud, tots dos seleccionats per al mundial, per convertir-se pràcticament en un dels titulars de l’equip, un lloc que només ha acabat perdent per la lesió contra el Bath.

Després de l’interès de la federació francesa per portar-lo també a la selecció sub-20, Ezeala ja va avançar que la seva prioritat era triomfar en el rugbi francès i també en la seva selecció, donant per fet que no tenia cap interès a ser convocat per la selecció espanyola absoluta.

LA DADA

2
Marques.
Són les que va anotar el jove jugador en el seu debut a Europa amb el Clarmont.

Jordi Jorba, de Perpinyà a Ceret

Una altra de les grans figures sorgides del planter del BUC, l’internacional Jordi Jorba (1997), també va fer-se una duríssima lesió l’estiu del 2017, quan es preparava per mirar de fer el salt al primer equip de la USAP. L’ala, que va ser campió de França amb l’equip sub-20 de Perpinyà, juga aquesta temporada en el club nord-català del Ceret a la tercera categoria francesa, la Federale 1, on ha jugat ja una dotzena de partits en la primera volta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)