Més esport

L’ex dirigent Romà Cuyàs mor als 81 anys

Obituari. Havia sigut president del Comitè Olímpic Espanyol, secretari d’Estat per a l’Esport i president del Consell Superior d’Esports

Romàs Cuyàs i Sol ha mort avui a Barcelona als 81 anys. Sempre va estar vinculat al mon de l’esport i va destacar com a dirigent esportiu fins arribar a ser president del Comitè Olímpic Espanyol els anys i president del Consell Superior d’Esports en els anys vuitanta.

El seu esport va ser l’atletisme en el que es va iniciar en el CN Barcelona fent proves de mig fons i marxa, i va ser president de la Federació Catalana d’Atletisme i també vicepresident de la federació espanyola. Entre els anys 1982 i el 1987 va ser secretari d’Estat per a l’Esport i president del Consell Superior d’Esports. També va presidir el Comitè Olímpic Espanyol els anys 198 i 1984. Va estar molt vinculat en el moviment Barcelona 92, essent comissari del projecte, vicepresident de la candidatura i després membre del comitè organitzador.

Entre els seus guardons i reconeixements compta amb la medalla d’or al mèrit esportiu del govern d’Espanya, el collaret de plata del Comitè Olímpic Internacional, la medalla d’or de la Ciutat de Barcelona al mèrit esportiu de l’any 2013, i l’any 2017 va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)