Espanya exhibeix recursos tàctics contra Alemanya

Handbol. L’equip de Jordi Ribera, amb alternatives defensives, domina des de l’inici i segella una victòria contundent que aplana el seu camí en l’europeu

ESPANYA 33 ALEMANYA 26

ESPANYA:Gonzalo; Entrerríos (2), A. Duixebàev (7), Solé (3), Cañellas (3), Viran, Ariño (2) –set inicial–; Corrales (p.s.), Maqueda (4), Fernández (2), Sarmiento (2), Aguinagalde (1), Figueras (2), Aleix (4, 1 p.), Guardiola i D. Duixebàev (1).ALEMANYA:Wolff; Gensheimer (4, 2 p.), Reichmann (2 p.), Pekeler (5), Häfner (3), Böhm (3), Drux (1) –set inicial–; Bitter (p.s.), Wiencek, Weber (2), Kühn (2), Kohlbacher (2), Kastening (2), Schmidt i Zieker.PARCIALS:1-0, 6-2, 10-4, 10-8, 12-9, 14-11; 17-13, 20-16, 25-18, 28-19, 31-22 i 33-26.ÀRBITRES:Brunner i Salah. Exclusions: Maqueda (17’), Aguinagalde (18’), Ariño (27’) i Maqueda (47’), per part d’Espanya; i Drux (13’) i Wiencek (26’ i) 48’), i Kastenning (55’), per part d’Alemanya.

El duel entre els dos últims campions d’Europa i entre dos estils de joc oposats es va resoldre clarament a favor d’Espanya, amb protagonisme dels sis jugadors catalans. L’equip de Jordi Ribera va fer tota una exhibició de recursos tàctics, tant en defensa com en atac, i va acabar minimitzant la capacitat física i el joc directe del conjunt alemany. Les aturades de Pérez de Vargas (12), escollit el jugador més valuós del partit, i l’aportació d’Alex Duixebàev, tant en defensa com en atac (7 gols), van ser clau en un triomf que en tot cas va ser més coral que mai. La victòria aplana el camí del conjunt hispà amb vista a la segona fase de la competició.

L’equip de Ribera va colpejar primer. Després d’uns primers minuts d’imprecisions i quatre aturades espectaculars de Gonzalo, Alex Duixebàev va inaugurar el marcador quan ja s’havien disputat 4:40 de joc. La defensa 5-1 plantejada pel tècnic sarrianenc va generar dubtes en el rival i el conjunt espanyol es va escapar amb un parcial de 8-2, després de dues jugades exquisides d’Entrerríos, d’esquenes a porteria, i del gran dels Duixebàev, amb una rosca que va sorprendre Andreas Wolff. Alemanya va contraatacar amb la mateixa arma i es va situar amb un 5-1 amb Pekeler com a jugador més avançat. La tàctica va donar resultat perquè per uns minuts l’atac hispà es va col·lapsar i el conjunt germànic va ajustar diferències amb un parcial de 0-5 (10-9). L’equip espanyol va agafar oxigen amb un gol de contraatac d’Alex Duixebàev i amb les bones intervencions de Gonzalo (7 aturades en la primera meitat) va poder arribar a l’equador amb un parcial de 14-11.

Després de la represa i d’un intercanvi de cops inicial, l’equip espanyol va acabar destarotant el rival amb les alternances defensives i la contínua rotació de jugadors. L’encert de Maqueda va impulsar una primera estrebada (24-18). El temps mort de Christian Prokop no va donar resultat i el conjunt espanyol va continuar recuperant pilotes i sortint al contraatac per sentenciar el duel amb intervenció de tots els jugadors. Espanya va arribar a manar per 10 gols de diferència (29-19) contra un conjunt germànic rendit a l’evidència.