Esport i política

L’esport reclama l’1% dels pressupostos de la Generalitat

Política esportiva. El president de la UFEC Gerard Esteva i més d’un centenar de presidents de federacions i dirigents de clubs esportius es manifesten davant de la Conselleria d’Economia

Més d’un centenar de presidents de federacions esportives catalanes i dirigents de clubs, encapçalades pel president de la UFEC Gerard Esteva, s’han concentrat aquest matí davant de la Conselleria d’Economia en senyal de protesta pel continu menyspreu de l’esport en els pressupostos de la Generalitat. Segons els manifestants, aquest 2020 la situació, lluny de millorar, anirà a pitjor perquè malgrat que es destini la mateixa quantitat de diners a esport en el pressupost, la Generalitat haurà d’assumir les despeses compromeses i no atorgades al llarg del 2019, suposant unes noves retallades de més del 40%. Des de fa 10 anys, el pressupost de la Generalitat en matèria d’esport acumula retallades de més del 70%, avocant el sector especialment les entitats sense ànim de lucre a una situació insostenible.

El president de la UFEC Gerard Esteva, amb d’altres presidents de federacions i de clubs, han reclamat l’1% –ara tot just és el 0,2%– dels pressupostos de la Generalitat i han explicat el perquè en un manifest de set punts: “Volem l’1% perquè Catalunya és a la cua d’Europa en polítiques esportives; perquè l’esport és salut; perquè és benestar social; perquè és cohesió social; projecció internacional; economia; i per fer accessible la pràctica de l’esport a tothom.” Esteva ha insistit que aquest tot just és el primer acte reivindicatiu i que continuaran fins que no s’escoltin les seves demandes.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)