Més esport

Els jocs de Tòquio 2020 no s’ajornaran ni es cancel·laran

Olimpisme. Ho ha afirmat el president del comitè organitzador dels Jocs Olímpics, Yoshiro Mori, després d’una reunió amb membres del COI i del govern japonès

El president del Comitè Organitzador dels Jocs Olímpics de Tòquio 2020, Yoshiro Mori, ha afirmat que no s’ajornaran ni es cancel·laran, després de mantenir una reunió amb membre del Comitè Olímpic Internacional i del govern japonès. “Respecte a l’epidèmia de coronavirus s’han difós rumors irresponsables. M’agradaria aclarir que no estem planejant cancel·lar ni ajornar els jocs de Tòquio” ha manifestat amb contundència Yoshiro Mori. També ha explicat que han establert un grup de treball per compartir informació sobre la prevenció d’infeccions i que el comitè organitzador: “actuara amb calma i en cooperació amb el govern”.

Cites esportives ajornades

El món de l’esport està vivint tot un seguit de competicions suspeses. La més recent i notòria ha estat la cancel·lació del Gran Premi de Xina de Fórmula 1 previst pel 19 d’abril, però també n’hi han d’altres, algunes de destacades i altres que afecten a les classificacions pels jocs olímpics.

El torneig de classificació olímpica de futbol femení que s’havia de disputar a Wuhan (Xina) –la ciutat on es va iniciar el coronavirus–, s’ha traslladat a Sidney (Austràlia). També es va canviar de seu el torneig de classificació pels jocs de bàsquet femení que s’havia d’haver fet a Foshan la setmana passada i que es va disputar a Belgrad. El torneig preolímpics de lluita de la zona asiàtica que s’havia de fer a Xi’an del 27 al 29 de març encara no te nova seu i el de boxa, que també s’havia de disputar a Wuhan, es farà a Amman, Jordània del 3 a l’11 de març. Els campionats asiàtics de bàdminton, classificatoris pels jocs, que s’havien de fer a Wuhan del 21 al 26 d’abril estan a l’espera de que la federació internacional pregui una decisió.

A banda de les competicions esportives, també s’han canviat de seu reunions importants relacionades amb l’olimpisme. La convenció SportAccord, que s’havia de fer a Pequín del 19 al 24 d’abril s’organitzarà a Lausana. Aquesta convenció reuneix les principals federacions esportives internacionals i els líders del moviment olímpic, amb més de 2.000 delegats de tot el món. En el programa s’ha de parlar dels Jocs Olímpics de Tòquio, i també dels d’hivern a Pequín al 2022.

Molts esports afectats

En l’atletisme el campionat mundial de pista coberta de Nanjing que s’havia de disputar del 13 al 15 de març s’ha ajornat un any. La federació d’atletisme xinesa també ha cancel·lat els campionats continental que s’havien de disputar aquests dies a Hangzhou. La super lliga xinesa de futbol tenia previst iniciar-se el 22 de febrer, i ha estat ajornat de moment, així com els partits de la lliga de campions d’Àsia en que participaven equips xinesos. En esquí alpí s’han canviat de seu les proves de la copa del món que s’havien de fer a la muntanya Xiaohaitou, a 50 km al nord de Pequín, on es faran els Jocs Olímpics d’Hivern al 2022.

En ciclisme la Unió Ciclista Internacional ha cancel·lat el Tour de Hainan que s’havia de disputar del 23 de febrer a l’1 de març, mentre que la federació internacional de natació ha suspès les sèries mundials de natació artística que s’havia de fer del 23 al 25 a Suzhou i les de busseig que estaven programades del 7 al 9 de març a Pequín. En bàdminton s’ha ajornat el masters de la Xina que s’havia de fer a Lingshui.

Els tornejos de rugbi a 7 de Hong Kong i de Singapur previstos pel mes d’abril han estat ajornats a l’octubre per la federació internacional, i s’ha anul·lat la prova xinesa de formula E que s’havia de disputar a La Sanya el 21 de març.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)