Atletisme

María Vicente aposta triple pel míting de Catalunya

Atletisme. L’hospitalenca competirà demà en un triatló de proves combinades –els 60 m tanques, el pes i el salt de llargada–, programat en el míting en pista coberta de Sabadell

La participació de María Vicente (Nike), i per partida triple, serà un dels grans atractius del míting internacional de Catalunya en pista coberta que es disputa demà a Sabadell. La campiona del món sub-18, i europea sub-18 i sub-20 d’heptatló, competirà en un triatló de proves combinades que comprèn els 60 m tanques (18.15 h), el concurs de pes (18.45 h) i el salt de llargada (19.30 h). L’experiència no és nova i el curs passat ja es va disputar fins i tot en algun dels grans mítings europeus, una reivindicació que van fer seva dues de les grans especialistes mundials, com la britànica Katarina Johnson-Thompson i la belga Nafi Thiam.

En tot cas, el triatló de combinades serà un bon test per a Vicente, que fins ara no ha estat de sort en els dos pentatlons que ha afrontat en la campanya hivernal. En el campionat de Catalunya, l’11 de gener a Sabadell, va haver d’abandonar per una microruptura als isquiotibials després d’haver disputat les tanques (8,64) i l’alçada (1,69 m). Superada la lesió, la van convidar en un míting a Tallinn (Estònia), però tampoc el va poder completar perquè va cometre tres nuls en el salt de llargada i ja no va participar en els 800 m. Els seus parcials van ser 8,54 en 60 m tanques, 1,69 m en alçada i 11,59 m en pes. Entre les seves rivals a Sabadell destaca la presència de la polonesa Adrianna Sulek, medallista de bronze en el mundial sub-20 de Tampere el 2018.

Tampoc faltarà a la cita la santcugatenca Jaël Bestué, flamant campiona d’Espanya sub-23 a Salamanca després d’haver establert una nova plusmarca catalana en les semifinals de 200 m (23,52). En tot cas, la velocista del Barça competirà en els 60 m, on tindrà rivals de primera fila com la búlgara Inna Eftimova, la italiana Johanelis Herrera i l’andalusa María Isabel Pérez, líder espanyola de l’any amb 7.31. Bestué té el rècord català en 7.32 i aquest any acredita 7.37. El lleidatà Bernat Erta, un altre dels joves valors de l’atletisme català, correrà els 400 m al costat del nord-americà Obi Igbokwe i el nigerià Cristian Amaechi. També destaca la presència del gavanenc Marc Alcalà (FC Barcelona), que mira de recuperar el seu millor nivell en els 1.500 m després d’una llarga etapa marcada per les lesions. El migfondista blaugrana, que a Ostrava va córrer la distància en 3:46.26, competirà al costat de David Bustos, Manuel Olmedo, l’italià Mohad Abdikarsheik i el marroquí Abderrahman El Khayami, entre d’altres. En 3.000 m, hi competirà el vigent campió estatal, el vallesà Artur Bossy, al costat del seu entrenador, l’incombustible Carles Castillejo, a més de Sebas Martos i Jesús Ramos.

Presència internacional

L’etíop Genzebe Dibaba, el cap de cartell de les últimes edicions, no serà aquest cop a Sabadell perquè no ha preparat específicament la campanya de pista coberta. En tot cas, el míting tindrà més d’una trentena d’atletes estrangers. Una de les proves amb més nivell general serà el concurs d’alçada, amb tres atletes amb marques acreditades per sobre dels 2,30 m: el bielorús Maksim Nedasekau (2,35 m), el japonès Naoto Tobe (2,32) i el búlgar Tihomir Ivanov (2,31 m). També destaca el jamaicà Ryan Shieldsjam (6,56 m en 60 m) o l’italià Leonardo Fabbri (21,98 m en pes), subcampió europeu en categoria sub-23.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)