Ciclisme

Ritme brasiler a la clàssica

Ciclisme. BTT. Henrique Avancini (Cannondale) guanya la supercopa Massi de Banyoles, la cita que obre la temporada d’XCO i la que té més nivell a l’Estat (HC UCI)

Henrique Avancini (Cannondale Factory Racing) va dominar amb mà de ferro la supercopa Massi de Banyoles, la clàssica banyolina que, en la 19a edició, tornava a estrenar el calendari de la modalitat olímpica en un any amb Jocs a l’estiu i un miler de participants de 35 països entre totes les categories en la cursa d’XCO de més nivell a l’Estat (UCI Hors Class). Dos dies de curses amb 22.000 espectadors que tornen a posicionar la capital del Pla de l’Estany com a referència mundial de l’especialitat.

El número 2 del rànquing mundial, tretze cops campió brasiler i or en la modalitat de marató el 2019 va imposar el seu ritme des de l’inici i va superar Victor Koretzky (KMC Orbea), que després d’enllaçar tres triomfs en la copa catalana internacional de Banyoles repetia la segona posició del 2019, amb Jordan Sarrou (Absalon BMC) tercer i tancant el podi per només quatre segons respecte de David Valero (MMR).

Avancini va dur la batuta i només Koretzky, Sarrou, Litscher i Cullell el van poder veure de prop fins que el francès del KMC Orbea va voler sacsejar l’arbre per veure què queia, amb ganes d’aplicar la fórmula que tants cops li havia donat l’èxit, i només els altres dos corredors que van pujar al podi es van mantenir al davant. Per eliminació, Sarrou va ser el primer dels tres a cedir i, a dues voltes per acabar, el brasiler es va desempallegar de l’única oposició que li quedava per encarar l’arribada amb temps suficient per celebrar el primer triomf de la temporada. Valero i Marotte van poder remuntar llocs i completar les primeres cinc posicions.

El peu esquerre

Jofre Cullell (Megamo) corria per tercer cop la cursa elit, en la seva tercera temporada com a sub-23 després de ser proclamat campió d’Europa júnior i amb un quinzè i un cinquè lloc en els dos antecedents. Millor de la seva categoria els altres cops, ahir va ser vuitè sub-23, categoria de què va ser tercer en la general de la copa del món el 2019, darrere de dos corredors que aquest any ja són elit, Dascalu i Colombo, setè ahir.

La cosa ja va començar malament per al corredor de Santa Coloma de Farners, perquè, amb el dorsal 10 –el rànquing estableix les posicions i els calaixos de sortida–, va arribar tard i va començar després del tret de sortida i amb un evident desavantatge que va poder recuperar amb una remuntada que dona mostres del seu nivell de forma. “He sortit més enrere del que em tocava i he anat remuntant fins arribar al grup de davant i posar-me cinquè, però he tingut una caiguda, se m’ha trencat la sabata i, a la zona de boxs, hi he arribat com he pogut, per posar-me la sabata recta. Després, he anat fent, però anava creuat i ho he salvat com he pogut”, explicava Jofre Cullell, que treia ferro a la incidència i lamentava que li hagués passat en la cursa de casa, després d’haver estrenat la temporada amb el triomf absolut a la copa Salamina Epic, una cursa per etapes a Grècia.