Ciclisme

L’expansió de la Sea Otter Europe a Girona no s’atura

Ciclisme. La quarta edició de la fira internacional, que es farà del 29 al 31 de maig, tornarà a tenir una ocupació total del seu espai comercial i el programa esportiu més ambiciós

La Sea Otter Europe del 2020, que es durà a terme per quarta vegada a Girona del 29 al 31 de maig, ja marxa a tota velocitat. L’ocupació de la zona d’exposició ja és gairebé total, segons van avançar ahir els organitzadors, i el programa esportiu serà el més complet des que es va començar a celebrar la fira. L’esdeveniment tindrà, a més, una ambaixadora internacional de gran prestigi, la quàdruple campiona del món Pauline Ferrand-Prévot (Reims, 28 anys). La francesa va guanyar entre el 2014 i el 2015 els campionats del món de carretera, ciclocròs i BTT. L’any passat, a més, va tornar a ser campiona del món de BTT.

El ciclisme de muntanya és una de les grans apostes de la Sea Otter, segons va confirmar el seu director, Albert Balcells. Així, el diumenge 31 es farà la Super Cup Massi de BTT, una cita que donarà punts UCI per a tots aquells que encara s’estiguin jugant la classificació per als Jocs Olímpics de Tòquio. Només les proves de la copa del món poden presumir de tenir una participació a aquest nivell. El circuit estarà situat a Fontajau i a les ribes del Ter, una de les zones més afectades pel temporal Glòria.

El dissabte, a més, es farà una nova edició de la Scott Marathon BTT, una cursa de llarg recorregut (70 km) que aplegarà professionals i també un munt d’aficionats que tan sols vulguin conèixer els paratges pels quals transcorrerà la prova.

L’altra gran cita del cap de setmana serà la Ciclobrava del diumenge, una marxa cicloturista de carretera inclosa en el calendari del Gran Fondo World Tour, que portarà els corredors, sortint des de Girona, a algunes de les zones més espectaculars de la Costa Brava.

Cap a la muntanya

La Sea Otter també serà una oportunitat única per a competicions inèdites en qualsevol altra part del territori català en qualsevol època de l’any. L’exemple més rellevant és la Pirinexus Challenge de la modalitat de Gravel, una prova de 340 quilòmetres que recorre durant tot el dissabte les comarques gironines en direcció als grans ports dels Pirineus. També hi haurà, aquesta vegada, una edició més petita, la Girona Gravel Ride, de 77 quilòmetres.

Un negoci a l’alça

La bicicleta elèctrica, que viu un boom comercial indiscutible, també tindrà les seves pròpies competicions el dissabte (27,5 km). El divendres, el dia de la inauguració, l’espectacle es podrà veure a la dirt zone amb les proves d’eliminator i short track.

LES DADES

3
edicions
són les que s’han fet de la Sea Otter –concepte creat a Califòrnia– a Girona

PROTAGONISTA

6.175
ciclistes
són els que van participar el 2019 en les diferents proves esportives de la Sea Otter
340
quilòmetres
són els que tindrà la prova més exigent que s’hi farà, la Pirinexus Challenge
La Super Cup Massi tindrà un nivell espectacular perquè n’hi haurà que es jugaran la classificació olímpica
Albert Balcells
Director de la Sea Otter
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)