Waterpolo

Sense el líder a Can Llong

Waterpolo. El Terrassa torna a superar el Mataró, i es jugarà l’accés a la final de copa contra el Boadilla. El Sabadell no falla i se les heurà contra el Rubí, que dona la sorpresa contra el Sant Andreu

Les semifinals de la copa de la Reina ja estan servides: el CN Terrassa-Boadilla i el Rubí-Astralpool CN Sabadell. L’eliminació del líder de la lliga, el CN Mataró, a mans de les terrassenques (14-16), i la sorprenent victòria del Rubí contra el Sant Andreu (10-11) van ser els fets més rellevants de la segona jornada de copa a Can Llong, en què es van viure quatre partits de màxima intensitat i emoció.

La posada en escena ja va ser molt prometedora. L’equip de Xavi Pérez ha arribat a la copa en el seu millor moment de la temporada i ha estat capaç de tombar el líder de la lliga dos cops en només set dies. El CN Mataró va portar la iniciativa durant els tres primers quarts i semblava que ho tenia tot sota control amb la cinquena diana de Clara Cambray (13-10), tot just a l’inici de l’últim període. El conjunt de Marina Zablith, però, no va saber rematar la feina. Va donar vida al rival amb badades defensives clamoroses i no va saber aturar la reacció final de les terrassenques, que van sentenciar amb un últim parcial d’1-6. Pel conjunt vallesà van brillar Cardona (4), Bea Ortiz (4), Domènech (3) i Leitón (2). El seu rival en les semifinals serà el Boadilla madrileny, que podrà allargar la seva primera experiència en el torneig del KO gràcies a l’ajustada victòria contra el Sant Feliu (7-8). Un gol de Portillo va resoldre un partit equilibrat, en què les defenses es van imposar al joc d’atac.

La campanada dels quarts de final la va protagonitzar el Rubí, que va deixar fora de combat el Sant Andreu (10-11), el finalista de l’última edició. El partit va tenir diferents alternatives i les andreuenques no en van fer prou amb l’espectacular aportació de Paula Crespí (6 gols) per segellar l’accés a les semifinals. El Rubí va sorprendre el seu rival en ràpids contraatacs llançats per grans assistències de la seva portera Elia Jiménez. Precisament, el gol decisiu va arribar en una d’aquestes accions. El Sant Andreu va malbaratar una superioritat i en el contraatac va veure com li expulsaven Maria Elena Sánchez. Amb una jugadora de camp sota els pals, Ariadna Ruiz ho va tenir més fàcil per segellar el gol de la sentència i consumar la sorpresa quan només quedaven 2,1 segons de joc.

Un dels plats forts de la jornada va quedar per al final amb l’enfrontament entre el CE Mediterrani i les amfitriones del CN Sabadell, el segon i el tercer classificat de la lliga. L’equilibri va ser la tònica predominant durant els tres primers quarts, però l’equip de David Palma va arribar més fresc i clarivident a l’últim quart, i Maica Garcia, autora de tres gols, va acabar marcant les diferències amb un parcial final de 4-1. Les sabadellenques es van reivindicar davant de la seva afició en una piscina de Can Llong plena a vessar.

Duel vallesà d’alt voltatge

L’Astralpool CN Sabadell i el CN Terrassa protagonitzaran (13.30 h) un duel d’alt voltatge en la segona semifinal de la copa del Rei. La rivalitat entre els dos conjunts vallesans es posarà un altre cop a prova a Can Llong després d’haver superat uns quarts de final d’infart, contra el CN Barcelona, resolts en els penals, i contra el CN Mataró (12-13), respectivament. En la primera semifinal, en canvi, l’Atlètic Barceloneta surt com a gran favorit contra el Sant Andreu (12 h).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)