Natació

Aschwin tanca una etapa

Natació. El petit dels Wildeboer, primer medallista català en un mundial, anuncia oficialment la seva retirada i continua vinculat al CN Sabadell com a entrenador dels infantils, alevins i benjamins

“Tots em coneixeu per ser una persona feliç, despistada, despreocupada. És l’estil de vida que he pogut viure gràcies al que m’ha donat la natació. Cada matí en els entrenaments i cada tarda, repetiria una i un milió de vegades el mateix camí.” Amb aquestes paraules, amb la veu entretallada i visiblement emocionat, va anunciar la seva retirada definitiva de la competició el nedador Aschwin Wildeboer (Sabadell, 1986). El petit de la nissaga –el seu germà Olaf també era nedador– va fer el seu anunci en el decurs de la presentació del Trofeu Club Natació Sabadell - Memorial Paulus Wildeboer, el seu pare i entrenador, que es disputa aquest cap de setmana a Can Llong.

Durant l’acte, el president de la Federació Catalana de Natació, Enric Bertran, va qualificar l’homenatjat com “l’últim referent masculí de la natació catalana després de Sergi López”. Bertran va recordar el rècord del món de 100 m esquena (52.38), assolit en el relleu de 4x100 m estils dels Jocs del Mediterrani de Pescara el 2009, i la medalla de bronze en els 100 m esquena del mundial de Roma 2009, la primera que aconseguia un nedador català, com dues de les grans fites del representant del CN Sabadell. Amb tot, Aschwin va assenyalar que el millor moment de la seva carrera va ser “l’abraçada que em vaig fer amb el meu pare abans de nedar la final de 100 m esquena dels Jocs Olímpics de Pequín el 2008”. I la pitjor: “Als Jocs de Londres 2012. Per primer cop no volia acceptar els resultats que havia obtingut.” Tot i que l’anunci oficial de la retirada va ser ahir, el nedador sabadellenc ja feia alguns anys que no competia al màxim nivell, sobretot des de la mort del seu pare, el maig del 2014. L’últim gran resultat internacional va ser la quarta plaça en els 50 m esquena de Barcelona el 2013, a només 4 centèsimes del bronze i quan el seu pare ja estava malalt a Austràlia. “Després vaig generar una mena de relació amor-odi amb la piscina perquè tot em recordava el meu pare”, va admetre l’homenatjat.

El president del CN Sabadell, Claudi Martí, va presentar Aschwin Wildeboer com “el millor nedador de la història de l’entitat i un mirall per a tots els petits que ara comencen.” En aquest sentit, l’exrecordista mundial continuarà vinculat al seu club de sempre perquè actualment exerceix d’entrenador dels equips infantil, aleví i benjamí. “En els entrenaments, intento trobar el balanç entre la disciplina i la comprensió, i això ho tinc gràcies al meu pare”, va destacar Aschwin, il·lusionat en la seva nova etapa vital i esportiva.

EL PROTAGONISTA

El millor record és l’abraçada amb el meu pare abans de nedar en els Jocs Olímpics de Pequín el 2008
Aschwin Wildeboer

LA DADA

Serà homenatjat el cap de setmana en el trofeu CN Sabadell - Memorial Paulus Wildeboer
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)